ad

Sarjajärjestelmä

Veikkausliigaan osallistuu 12 joukkuetta, jotka pelaavat kolminkertaisen sarjan, siten että jokaisella joukkueella on 33 ottelua (16 tai 17 koti- ja 16 tai 17 vierasottelua). Veikkausliiga alkaa huhtikuussa ja päättyy 198 ottelun jälkeen lokakuussa, jonka jälkeen sarjan voittaja on jalkapalloilun Suomen mestari.

Veikkausliigan viimeinen joukkue (12.) putoaa suoraan Ykköseen. Toiseksi viimeinen karsii Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa kaksiosaisen ottelun, jonka voittaja pelaa kaudella 2016 Veikkausliigassa.

Otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Sijoituksen ratkeaminen tasapisteissä
Tasapisteissä sijoitus ratkaistaan kilpailumääräysten 7 §:n 2 momentin mukaisesti.

a) maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus

b) tehtyjen maalien lukumäärä

c) kaikkien a) ja b) kohdan soveltamisen jälkeen jäljellä olevien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet 2)maaliero, 3) tehdyt maalit;

d) jos c-kohdan soveltamisen jälkeen kahden tai useamman joukkueen kesken ei sijoitusta voida määritellä, ratkaisee näiden joukkueiden keskinäinen ottelu tai ottelut


Kilpailumääräysten e-kohdan arvan sijasta, mikäli sijoituksella on merkitystä Veikkausliigan mitalisijojen, UEFA:n seurajoukkuekilpailuun osallistumisen tai Veikkausliigasta putoamisen kannalta, sijoitus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä:

1) vähemmän maaleja vieraskentällä päästänyt;
2) enemmän maaleja kotikentällä tehnyt;
3) vähemmän maaleja kotikentällä päästänyt;
4) yksiosainen uusintaottelu puolueettomalla kentällä välittömästi sarjan päätyttyä 3-4 päivän kuluttua. 

Paikat eurocupeihin
Veikkausliigan voittaja osallistuu seuraavalla kaudella UEFA:n Mestareiden liigaan ja Veikkausliigan toinen sekä kolmas osallistuvat UEFA:n Euroopan liigaan. Myös Suomen Cupin voittaja saa paikan Eurooppa-liigaan. Jos Suomen Cupin voittaja saa paikan Mestarien liigaan tai Eurooppa-liigaan sijoittumalla Veikkausliigassa sijoille 1.-3., Eurooppa-liigan paikka siirtyy Veikkausliigan 4. sijoittuneelle joukkueelle.

Liigalisenssit
Suomen Palloliitto hallinnoi lisenssijärjestelmiä. Liigahallitus, Suomen Palloliiton liittohallitus ja UEFA:n hallitus hyväksyvät UEFA-seuralisenssi- ja liigalisenssijärjestelmän määräykset. Nykyinen järjestelmä on ollut voimassa kaudesta 2004 alkaen.

Lisenssijärjestelmän vaatimukset jakautuvat seuraaviin osa-alueisiin:
- Olosuhteisiin ja turvallisuuteen liittyvät minimivaatimukset
- Urheilulliset vaatimukset
- Henkilöstöön ja hallintoon liittyvät vaatimukset
- Oikeudelliset vaatimukset
- Taloudelliset vaatimukset
- Muut liigalisenssivaatimukset

Lisätietoja lisensseistä löytyy Palloliiton verkkosivuilla.