Wayne Brown on esiintynyt vahvasti.
4.9.2009 11:07:00

TPS:n Brown Kuukauden pelaaja elokuussa

Veikkausliigan Kuukauden pelaajan valinta elokuussa osui heinäkuun tapaan TPS-pelaajaan. Maalivahti Jukka Lehtovaaraa Kuukauden pelaajana seuraa keskikenttämies Wayne Brown, joka on ollut isossa roolissa turkulaisten tarratessa tiukasti kiinni mestaruustaisteluun. Kuukauden joukkuetta luotsaa FC Hongan niin ikään kärkikamppailuun nostanut Mika Lehkosuo.

Englannin Valioliigan Fulhamista TPS-paitaan lainalle saapunut Brown on osoittautunut todelliseksi kultakimpaleeksi ja laina-ajan jatkaminen kauden loppuun saakka oli tärkeä asia joukkueelle. Brown itse osoitti elokuussa, että neuvottelut pestin jatkumisesta todella myös kannatti käydä.

- Suomeen jääminen oli parasta itseni kannalta. Fulhamista sanottiin, että päätös on minun ja se päätös oli helppo tehdä. Haluan voittaa ja taistella mestaruudesta, Brown sanoo.

- Pelit ovat menneet hyvin itselläni ja joukkueella. Minä ja joukkue olemme onnistuneet maalinteossa ja olen tyytyväinen tähän elokuuhun.

Lehkosuosta Kuukauden valmentaja

Veikkausliigan valinta Kuukauden valmentajaksi on Hongan Mika Lehkosuo. Espoolaiset pelasivat elokuussa neljä liigaottelua, joista tuloksena oli HJK:ta vastaan pelatun 1-1-tasapelin lisäksi kolme komeaa voittoa. Maaleja Honka latoi elokuussa peräti 12 kappaletta ja Lehkosuo onkin tyytyväinen joukkueen vireeseen.

- Ollaan pelattu hyvin ja pelaajat ovat nauttineet ja se näkyy tuloksissa. Toki tiedostetaan se itsekin, että peli on kulkenut ja hyvin on mennyt, Lehkosuo sanoo.

Valinnasta Kuukauden valmentajaksi Lehkosuo kiittää koko joukkuetta taustoja myöten.

- Se on merkki koko joukkueen ja valmennustiimin hyvin tekemästä työstä. Se on enemmänkin koko joukkueen palkinto, vaikka minut nimettiinkin. Osoittaa ainakin, ettei valmennus ole mokannut, ”Bana” naurahti.

Kuukauden joukkueeseen Lehkosuon omista pelaajista nimettiin Demba Savage ja Jussi Vasara keskikentälle sekä Carlsberg Lite –maalipörssin kärkinimi Hermanni Vuorinen hyökkäykseen. Kolme pelaajaa joukkueeseen sai myös vahvan elokuun pelannut IFK Mariehamn, jota edustavat maalivahti Gustav Långbacka, toppari Paulus Arajuuri sekä keskikentän Marcus Olofsson. TPS:sta joukkueeseen nousi Kuukauden pelaaja Brownin ohella toppari Jarno Heinikangas

Kaksi pelaajaa joukkueeseen nimettiin myös KuPSista, jota edustavat paljon kehuja saanut Dickson Nwakame sekä hyvän maalivireen löytänyt U21-maajoukkuehyökkääjä Pele Koljonen. 3-5-2-ryhmityksessä pelaavan elokuun joukkueen täydentää VPS-toppari Jani Lyyski.

Veikkausliigan Kuukauden joukkue elokuussa (3-5-2):

Maalivahti: Gustav Långbacka (IFK)
Puolustus: Jani Lyyski (VPS) – Jarno Heinikangas (TPS) – Paulus Arajuuri (IFK)
Keskikenttä: Dickson Nwakaeme (KuPS) – Demba Savage (Honka) – Wayne Brown (TPS) – Marcus Olofsson (IFK) – Jussi Vasara (Honka)
Hyökkäys: Pele Koljonen (KuPS) – Hermanni Vuorinen (Honka)

Kuukauden valmentaja: Mika Lehkosuo (Honka)
Kuukauden pelaaja: Wayne Brown (TPS)

 


  • Yhteistyössä: