Kesäkuun loppuun mennessä Jens Nygårdin tilillä oli 84 liigaottelua ja niissä tehtynä kuusi maalia
1.7.2009 10:18:00

Jens Nygård on Veikkausliigan kesäkuun pelaaja

Mahtavassa myötätuulessa seilaavan VPS:n 31-vuotias toppari Jens Nygård on Veikkausliigan valinta kesäkuun Kuukauden pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi nimettiin FF Jaroa luotsaava Mika Laurikainen.

Sekä puolustuksessa että keskikentällä viihtyvä Jens Nygård on tunnettu ennen muuta tunnollisena pelaajana, joka täyttää ruutunsa mutta nousee harvemmin otsikoihin. Tällä kaudella toimenkuva on muuttunut sikäli, että toppari on VPS:n paras maalintekijä kolmella osumallaan. Vaasalaisjoukkueessa Veikkausliigaa vuodesta 2006 pelannut Nygård on tällä kaudella ehtinyt jo tuplaamaan liigamaalimääränsä puolustusvelvoitteiden siitä kärsimättä.

Kesäkuun kahdesta liigapelistään VPS voitti molemmat kasvattaen voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Nygårdin tilille kirjattiin kesäkuussa yksi liigamaali. Joukkueen vahvoista esityksistä huolimatta vaasalaistoppari ei osannut odottaa valintaa Kuukauden pelaajaksi.

- Hieno homma, mutta todella yllättynyt olen. Todella hienoa on kyllä tulla valituksi. Kurssi kääntyi tuossa aika nopeasti ja pelit ovat kulkeneet hyvin. Viisi voittoa ja itsekin olen pari maalia päässyt tekemään. Kiitosta kyllä täytyy antaa maaleista kulmien antajille, Nygård kertoi.

Laurikainen on hitsannut Jaron tiiviiksi

FF Jaroa ei ennen kauden alkua veikkailtu järin korkealle Veikkausliigassa, mutta Mika Laurikaisen johdolla pietarsaarelaiset ovat esittäneet kypsää ja tiivistä peliä, joka kesäkuun lopussa oikeutti sarjataulukon kuudennelle sijalle. Kesäkuussa Jaro voitti yhden ottelun ja puristi tasapelipisteen kahdelta kärkijoukkueelta, eikä omaan päähän mennyt maaliakaan kuun kolmessa pelissä.

- Olen yllättynyt ja arvostan tätä korkealle. Joukkue on tehnyt kokonaisuudessaan hyvää työtä ja olemme pelanneet hyvin, Kuukauden valmentaja totesi valinnasta kuultuaan.

Kuukauden joukkueen maalivahdiksi nimettiin huhtikuun tavoin Jaron Markus Koljander, joka piti kesäkuussa verkkonsa puhtaana. Pietarsaarelaisista alakertaan valittiin myös toppari Jani Tanska, joka varman puolustuspelinsä ohessa viimeisteli yhden osuman.

- Myös Markus ja Jani ovat pelanneet erittäin hyvin ja ehjästi. Varsinkin viime aikoina he ovat olleet erinomaisia., Laurikainen kehaisi suojattejaan.

Puolustuslinjan täydentävät laidoilla IFK Mariehamnin Patrik Rikama ja VPS:n Jan Berg sekä toisena topparina itseoikeutetusti Kuukauden pelaaja Jens Nygård.

Keskikentälle valittiin pelaajia neljästä eri joukkueesta. Oikealla laidalla FC Hongan nuori Jaakko Lepola esiintyi kesäkuussa vakuuttavasti viimeistellen kaksi osumaa. Jani Kauppila puolestaan on Hakan vahvan keskikentän tasapainottava voima, ja HJK:n Dawda Bah oli keskeisessä roolissa Klubin upottaessa mestari-Interin. Toisella laidalla JJK:n Tommi Kari on jyväskyläläisseuran liigahistorian ensimmäinen tähdistöpelaaja. Myös hän osui kahdesti kesäkuussa.

Kesäkuun joukkueen hyökkäysvoimasta vastaavat Veikkausliigan maalipörssin ykkösnimi Hermanni Vuorinen FC Hongasta sekä TPS:n oivan kesävireen takuumiehenä toiminut Mikko Paatelainen. Vuoriselle kirjattiin kesäkuussa kaksi täysosumaa ja Paatelaiselle yksi.

Kesäkuun Kuukauden joukkueessa on pelaajia kaikkiaan kahdeksasta liigaryhmästä.

Kuukauden pelaaja Jens Nygård palkitaan keskiviikkona 1.7. ottelussa VPS-HJK. Kuukauden valmentaja Mika Laurikainen saa palkintonsa Jaron ja HJK:n liigakamppailussa sunnuntaina 5.7.

Veikkausliigan Kuukauden joukkue kesäkuussa:

Maalivahti: Markus Koljander (Jaro)
Puolustus: Patrik Rikama (IFK), Jani Tanska (Jaro), Jens Nygård (VPS), Jan Berg (VPS)
Keskikenttä: Jaakko Lepola (Honka), Jani Kauppila (Haka), Dawda Bah (HJK), Tommi Kari (JJK)
Hyökkäys: Hermanni Vuorinen (Honka), Mikko Paatelainen (TPS)
Valmennus: Mika Laurikainen (Jaro)

 


  • Yhteistyössä: