VPS otti revanssin Jarosta.
18.2.2012 20:35:00

VPS voittoon Fowlerin osumalla

VPS kuittasi Liigacupin avaustappionsa FF Jarolle ja voitti lauantaisen kotiottelunsa Liigacupissa pietarsaarelaisia vastaan lukemin 1-0.

Odotettu matsi alkoi hurjalla vauhdilla. Ensin Vepsun testimies Konsta Rasimus pääsi puskemaan Antti Uimaniemen vasemmalta lähettämästä keskityksestä, mutta hänen yrityksensä painui vaarattomasti maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Jesper Engström murtautui rangaistusalueelle vasemmalta ja laukoi voimalla, mutta Jaron virolaismaalivahti Artur Kotenko torjui hyvin.

Vain hetkeä myöhemmin Jaro oli lähellä saada lahjan, kun Tommi Haanpää paini pystypallossa molempien VPS-topparien kanssa. Augustine Jibrin nikkasi pallon väljemmille vesille kantapäällään. Roikku näytti hiukan menevän kohti omaa maalia, mutta putosi lopulta vaarattomasti maalin katolle.

Seuranneesta kulmapotkusta Jaro kokeili selkeästi harjoiteltua kuviota, mutta Thomas Kula laukoi boksin sisältä ohi. Tässä vaiheessa ottelu oli ehtinyt vanhentua vain viitisen minuuttia. Vain paria minuuttia myöhemmin Jaron alakerrassa näytti tapahtuvan käsivirhe. Botniahallin yleisö reagoi tilanteeseen voimakkaasti, mutta erotuomari Vesa Hätilä puolestaan ei.

Ottelun ensimmäinen 15-minuuttinen oli kovatempoista peliä ja Vepsun hienoista hallintaa. Maalintekotilanteita VPS haki usein usein keskityksillä, joista kuitenkaan suurin osa ei ollut vaarallisia. 19. minuutilla Jaron Tommi Haanpää onnistui puolittain karkaamaan Vepsun linjalta pitkän syötön päätteeksi, mutta nosto yli VPS-vahti Juuso Kevarin livahti takatolpasta ohi.

25. minuutin tuntumassa Vepsulla oli loistava painostusjakso. Kotijoukkue pääsi yrittämään keskitystä kolme kertaa tuloksetta, mutta lopulta Jarno Parikka pääsi puskemaan vasemmalta tulleeseen neljänteen palloon. Kotenko torjui pallon rimaan, ja tilanne päättyi muutenkin paitsiovihellykseen. Heti seuraavassa tilanteessa Engström riisti pallon itselleen hyökkäysalueella ja pelasi Parikan läpi. Korsolainen viimeisteli hienosti, mutta tuomarin lippu oli taas ylhäällä.
Pelikellon lähestyessä puolta tuntia peli olikin täysin raidan hallussa.

34. minuutilla painostus tuotti viimein tulosta. Sebastian Strandvall antoi kulmapotkun vasemmalta. Kotenko nyrkkeili pallon eteensä, ja Jaron Jussi Aalto suti irtopallon suoraan Cheyne Fowlerille. Fowler kiitti tarjoilusta ja tykitti pallon varmasti muutamasta metristä maaliin. 43. minuutilla Jaro sai mainion tilaisuuden tasoitukseen. Vieraat pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen oikealla laidalla, mutta Haanpää ei osunut 13 metriin tarjoiltuun syöttöön.

Aivan puoliajan lopussa Parikka sai pidettyä pallon Jaro-puolustajan ahdisteluista huolimatta pelissä sivurajalla ja neppasi pallon eteenpäin itselle kohti vieraiden maalia. Korsolainen koetti laukoa kaukaa, mutta ei osunut kohti Kotenkon maalia. Puoliajalle mentiin siis Vepsun 1-0 -johdossa.

Tauolla jaettiin palkintoja VPS-juniorien toiminnassa ansioituneille. Juniorit saivat taitomerkkinsä ja menestyksekästä P98-ikäluokkaa luotsaava Kari Teräväinen palkittiin Palloliiton Vaasan piirin vuoden valmentajana.

Toisen puoliajan ensimmäinen tilanne oli aueta Vepsun testimies Konsta Rasimukselle. Mies pelattiin puolittain läpi boksiin, mutta syötön vastaanotto oli kova, ja pallo karkasi Kotenkolle. 54. minuutila Jaron testimies Jordan Seabrook kääntyi pitkän pallon jälkeen ja pommitti komeasti kaukaa, mutta ylärimaan. VPS-puolustus sai siivottua irtopallon selvemmille vesille.

Vain minuuttia myöhemmin VPS pelasi hyvän nopean syöttöyhdistelmän. Parikka tarjoili pallon keskellä täydessä vauhdissa olleelle Fowlerille, joka ohitti vielä yhden puolustajan, mutta laukaus noin 15 metristä jäi vaisuksi. 57. minuutilla Jaro pääsi hyökkäämään kolmella kahta vastaan todella vaarallisesti, mutta palloa ylös kuljettanut Seabrook sössi tilanteen luokattoman huonolla syötöllä.

Tunnin kohdalla Vepsun olisi pitänyt niitata lukemat kahteen nollaan, kun se pääsi etenemään kolmella yhtä vastaan. Parikka syötti keskelle, mutta Rasimus ei osunut palloon, ja vaihdosta kentälle tullut Mustafa Maki kurotti pallon reilusti yli maalin loistavasta paikasta takatolpalta.

Vain pari minuuttia edellisestä Jaro oli jälleen todella lähellä, kun Seabrook väänsi itsensä uudelleen erinomaiseen tekopaikkaan kotijoukkueen puolustuksen ahdistelusta huolimatta. Nosto Kevarin yli osui kuitenkin jälleen ylärimaan. Tunnin molemmin puolin Jarolla olikin vahva ote pelistä.

Viimeiselle vartille peli kuitenkin jo tasoittui. 75. minuutilla VPS sai vapaapotkun vajaasta 25 metristä. Strandvallin laukaus painui reilusti yli maalin. Kolme minuuttia edellisestä Parikka sai jälleen puolittain vapautettua Rasimuksen laukaisupaikkaan. Tämän veto rangaistusalueen rajalta peitettiin kuitenkin kulmaksi. 86. minuutilla Parikka survoi itsensä väkisin Jaron rangaistusalueen rajalla ohi puolustajasta ja petasi Rasimukselle mainion paikan 14 metriin, mutta Kotenko torjui tulisen laukauksen. 89. minuutilla Parikka pääsi laukomaan loistavasta paikasta boksin sisällä, mutta Kotenko torjui komeasti. Irtopalloa tavoitteleva Maki vedettiin nurin, mutta pilkkua ei Hätilä tilanteesta suonut.

Viimeiset hetket VPS sai kulutettua Jaron kenttäpäädyssä ilman minkäänlaisia, joten VPS vei toisen talviderbyn nimiinsä lukemin 1-0. Tammikuun lopussa pelatun ensimmäisen talviderbyn tapaan kummallakin joukkueella oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, mutta yksi maali riitti tälläkin kertaa kolmeen pisteeseen. Voitto oli Vepsulle kolmas putkeen, ja toinen perättäinen Liigacupissa.

 


  • Yhteistyössä: