Honka nappasi jo kolmannen voittonsa Liigacupissa.
14.2.2012 17:01:00

Honka jatkoi voittojen tiellä

FC Honka otti jo kolmannen voittonsa Liigacupissa kaatamalla FC Lahden Myymäessä 4-1 (0-0). Ilari Äijälä osui Hongan pelaajista kahdesti, Lum Rexhepin ja Tim Väyrysen osuessa kertaalleen. Tommi Kari puolestaan vastasi vieraiden ainokaisesta.

Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin melko tasaisissa merkeissä, mutta loppua kohden Honka otti hieman enemmän otetta itselleen.

Ensimmäinen kunnon tekopaikka avautui 13. minuutilla. Patrick Aaltonen nousi vahvasti oikealta, kavensi keskelle ja nosti linjan taakse Dudulle, joka pääsi nokikkain Lahti-vahti Juha Tuomen kanssa. Dudu haki ratkaisua boksin sisältä, mutta Tuomi esitti komean torjunnan.

Hetkeä myöhemmin Lum Rexhepi lähetti ristipallon Lahden linjan taakse. Moshtagh Yaghoubi pudotti ja Dudu oli viimeistelemässä, mutta Lahti-puolustus ehti viime hetkellä väliin.

23. minuutilla Lahti tuli vahvasti. Rafael pelasi vasemmalle Tommi Karille, joka kavensi keskelle ja laukoi tulisesti kohti takakulmaa 20 metristä, mutta Daniel Kollar torjui komeasti.

Hetki ennen puolen tunnin täyttymistä Lahti oli erittäin lähellä siirtyä johtoon. Rafael katkaisi Aaltosen syötön ja vapautti Olli Tynkkysen läpi hieman oikealta. Kollar kuitenkin pääsi hieman laukauksen tielle ja pallo meni niukasti ohi.

Honka otti peliä hieman enemmän hallintaansa ensimmäisen puoliajan lopussa, muitta kunnollisia tekopaikkoja ei auennut. Honka aloitti myös toisen puoliajan terävästi ja sai heti luotua muutamia tilanteita, mutta viimeistely ontui hieman, eikä Tuomi oikeastaan joutunut kunnolla töihin.

56. minuutilla Honka siirtyi johtoon, kun Ilari Äijälä antoi vasemmalta matalan kulman eteen ja Lum Rexhepi ohjasi pelivälineen etualakulmaan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Äijälä lisäsi Hongan johtoa. Lahti hieman sähläsi omassa päädyssään ja peliväline ajautui Äijälälle, joka pääsi melko rauhassa sijoittamaan pallon taka-alakulmaan boksin sisältä hieman vasemmalta.

73. minuutilla Lahti kavensi, kun Rafael tarjoili ja Kari pääsi viimeistelemään noin 10 metristä ohi Kollarin.

Ottelu ratkesi viimeistään muutama minuutti ennen loppua, kun Äijälä viimeisteli toisen osumansa. Juuso Simpanen pelasi vasemmalle Äijälälle, joka eteni hieman ja tälläsi reilusta 16 metristä tulisesti taka-alakulmaan. Tim Väyrynen kaunisteli vielä lukemia ottelun viime hetkillä ja näin Honka nappasi 4-1- voiton.

FC Honka- FC Lahti 4-1 (0-0)
56. Lum rexhepi 1-0
58. Ilari Äijälä 2-0
73. Tommi Kari 2-1
88. Ilari Äijälä 3-1
90. Tim Väyrynen 4-1

 


  • Yhteistyössä: