Honka juhli lauantaina Talissa.
5.2.2012 12:25:00

Honka kaatoi HJK:n Liigacupissa

Hallitseva mestari FC Honka avasi Liigacupin 2012 osaltaan voitokkaasti kaatamalla lauantaina HJK:n maalein 2-0 (1-0).

Honka iski pelin avausmaalin yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Tilanne sai alkunsa Tomi Petrescun antamasta kulmapotkusta, jonka Tapio Heikkilä jatkoi päällään maalin eteen. Tim Väyrynen oli tilanteessa terävimpänä ja ohjasi pallon maaliin ohi Ville Wallénin.

Parinkymmenen minuutin kohdalla Väyrysellä oli hyvä paikka lisätä johtoa, kun hän pääsi läpiajoon. Maalivahti Wallén torjui tilanteen kuitenkin kulmapotkuksi. Heti perään Petrsecu pääsi vielä laukomaan hyvästä paikasta, mutta jälleen Wallén oli edessä.

Ensimmäisellä jaksolla pelit eteni vauhdikkaasti päästä päähän, mutta kunnolliset maalipaikat olivat vähissä.

Heti toisen jakson alussa Hongan Ilari Äijälä tykitti pallon tolppaan. Hetkeä myöhemmin HJK:n Berat Sadik pääsi laukomaan läheltä, mutta Walter Viitala torjui hyvin.

Ottelun loppua kohti HJK sai aikaiseksi hyvää hallintaa. 78.minuutin kohdalla Mikko Sumusalo tykitti painostuksen jälkeen pallo 18 metristä ylärimaan. Myös Sadik sai vielä hyvän paikan, mutta Viitala pelasti tilanteen jalkatorjunnalla.

86.minuutin kohdalla Honka iski toisen maalinsa. Asialla oli Duarte Tammilehto, joka laukoi sivuvapaapotkun hieman 16-alueen ulkopuolelta tyylikkäästi takakulmaan.

Näin Honka nappasi itselleen 2-0-voiton kauden ensimmäisestä Liigacupin ottelustaan. HJK:lle peli oli jo kolmas ja saldona on kaksi voittoa ja tappio.

HJK - FC Honka 0-2 (0-1)
9. 0-1 Tim Väyrynen
86. 0-2 Duarte Tammilehto

 


  • Yhteistyössä: