Jani Tanska solmi Vepsun kanssa kaksivuotisen sopimuksen.
19.11.2009 18:03:00

Jani Tanska siirtyy VPS:n riveihin

VPS on tehnyt syksyn ensimmäisen pelaajahankintansa, kun toppari Jani Tanska siirtyy vaasalaisten riveihin kaksivuotisella sopimuksella. 21-vuotias Tanska pelasi päättyneellä kaudella FF Jaron riveissä.

Tanska purki sopimuksensa Jaron kanssa yhteisymmärryksessä lokakuun lopulla ja löysi nyt itselleen uuden seuran naapurikaupungista. Toppari pelasi jaron paidassa kaudella 2009 20 liigaottelua ja viimeisteli yhden maalin. Aiemmin MYPA:ssa ja FC KooTeePeessä Veikkausliigaa pelanneella Tanskalla on liigakokemusta kaikkiaan 46 ottelun ja kahden maalin verran. 

21-vuotias keskuspuolustaja siirtyy Vaasaan Pietarsaaren Jarosta. Myllykosken Pallon kasvatti kertoo saapuvansa Vepsuun hyvillä mielin, ja syitä valintaan on monia. Muitakin ottajia Tanskalla olisi ollut.

- Tiedän VPS:n olevan perinteinen ja hyvä liigaseura, ja tunnen valmentajan jo Jaron ajoilta. Yhteistyömme siellä sujui hyvin, ja se oli yksi suuri syy siihen, miksi tänne halusin tulla. Vepsu on hyvin hoidettu seura eikä sillä ole taloudellisesti mitään ongelmia, kuten monilla muilla seuroilla nyt on. Harjoitusolosuhteet ja kentät Vaasassa ovat mahtavat, ja kaupunkikin varmasti kiva ja viihtyisä. Kaikin puolin tuntui hyvältä vaihtoehdolta, kookas toppari toteaa.

Tanskan uralla on ehtinyt tapahtua jo paljon, vaikka mittarissa on tosiaan vasta 21 vuotta. Mies pelasi MYPAn paidassa ensimmäiset liigaminuuttinsa jo 15-vuotiaana, ja siirtyi sen kauden jälkeen niihin aikoihin vielä Valioliigan paremman puoliskon joukkueisiin kuuluneen Charlton Athleticin organisaatioon. Aika kului pääosin akatemioissa ja reserveissä, mutta välillä treenattiin myös edustusjoukkueen mukana. Siellä kului useampi vuosi, ja väliin mahtui myös lainapesti Norjaan ja Lyniin, jossa peliaikaa ei lopulta tullutkaan.

Paluu Suomeen oli edessä vuonna 2007, jolloin Tanskalle kertyi loppukauden aikana MYPAn paidassa yksi ottelu, ja Ykkösen PP-70:ssä 11 peliä. Kaudelle 2008 mies lähti Kotkaan, ja KooTeePeen pudottua tuli viime kaudeksi Jaroon. Jarosta matka jatkuu jälleen uuteen ympäristöön.

Sinivalkoista paitaa Tanska on myös ehtinyt urallaan jo kantaa varsin paljon. Takana on 33 poikien maaottelua, yksi B-maaottelu ja seitsemän alle 21-vuotiaiden maaottelua.

Toppariksikin Tanska on varsin pitkä ja ulottuva, joten vahvuudet luonnollisesti löytyvät omalla rangaistusalueella pelaamisesta ja etenkin ilmatilan hallinnasta.

- Totta kai isona pelaajana olen ilmassa vahva ja hyvä keskityspalloissa, muutenkin kaksinkamppailuissa.

Vepsun tulevan päävalmentajan Tommi Pikkaraisen kanssa Tanska kehitti vuoden aikana erityisesti fysiikkaansa. Toppari uskoo, että samaa kehitystä pystytään jatkamaan edelleen.

- Uskon, että pystyn menemään kokonaisvaltaisesti eteenpäin, ja tietysti nuorella kaverilla on vielä paljon kehitettävää. Viime talvena alettiin keskittyä keskivartalon kehittämiseen, sillä se oli pituuskasvun jäljiltä hieman heikko. Sitä vahvistettiin vuoden aikana jo aika paljon, ja sitä kautta liikkuminen on parantunut.

Tanskan sopimuksen myötä VPS:lla on kasassa 13 pelaajasopimusta kaudelle 2010.

 


  • Yhteistyössä: