Kuva: Eremenko senior luotsaa ensi kaudella Jaron punapaitoja. Kuva: Juha Tamminen
12.8.2009 15:19:00

Alexei Eremenko Jaron tuleva valmentaja

FF Jaron päävalmentajana ensi kaudesta lähtien toimii kaupungin pelaajalegenda Alexei Eremenko Senior. Jaro ja Eremenko ovat tiistaina allekirjoittaneet kolmen vuoden sopimuksen, joka alkaa tämän kauden loputtua.

Jaro on tehnyt päätöksen tulevasta valmentajasta. Useista kandidaateista valinta kohdistui Jaron pelaajalegendaan Alexei Eremenko Senioriin.


Eremenko tuli Pietarsaareen vuonna 1991, mutta Jaro joutui vuokraamaan miehen Ouluun (OLS), sillä joukkueen ulkomaalaiskiintiö oli täynnä. Jarossa Eremenko pelasi ensimmäiset ottelunsa vuonna 1992. Kaudelle 1998 hän siirtyi norjalaiseen Tromssan riveihin. Hän edusti myöhemmin myös Kreikassa Athinaikosin joukkuetta. Mies palasi vielä pelaamaan Suomeen, tällä kertaa HJK:n paitaan, jossa hän voitti kaksi Suomen mestaruutta. Paluu Pietarsaareen tapahtui vuonna 2004 ja hän pelasi Jarossa vielä kaksi kautta. Tämän jälkeen hän siirtyi JBK:n pelaajavalmentajaksi, jossa hän tehnyt erinomaista työtä nuorten pelaajien kanssa.
 
Eremenkolle kertyi yhteensä 360 ottelua Suomen korkeimmalla tasolla. Näissä otteluissa hän teki yhteensä 64 maalia ja häntä pidetäänkin yhtenä sarjan kaikkien aikojen parhaista pelaajista.
 
Jaron hallituksen puheenjohtaja Harald Finne toteaa prosessin valmentajan valinnassa olleen pitkä, mutta antava.
 
- Koko prosessi on ollut pitkä ja rakentava. Tämä vei aikaa, koska jouduimme koko ajan miettimään taloutta. Ehdokkaita oli monia, mikä oli todella positiivista. Päätös oli kuitenkin tehtävä, ja totesimme että Jarolla ei ole varaa jättää käyttämättä Alexei Eremenkon tietoa ja kokemusta, Finne kertoo valinnan taustoista.

 


  • Yhteistyössä: