Dominic Chatto on vuoden 2008 liigapelaaja.
23.10.2008 12:12:00

Veikkausliigan parhaat kaudella 2008 nimetty

Veikkausliigakauden 2008 parhaat pelaajat on valittu ja palkinnot luovutetaan sunnuntain huippujännittävän päätöskierroksen yhteydessä. Jalkapallon Pelaajayhdistyksen (JPY) perinteisessä äänestyksessä on valittu Vuoden liigapelaaja, Vuoden liigatulokas sekä Vuoden liigaerotuomari. Valinnat perustuvat liigapelaajien äänestykseen.

Lisäksi Veikkausliigan asiantuntijaraati on nimennyt kauden 2008 pelipaikkojen parhaat pelaajat. Perinteiseen tapaan valitaan niin Vuoden liigamaalivahti, liigapuolustaja, liigakeskikenttäpelaaja kuin liigahyökkääjäkin.

Kauden 2008 valinnat:

JPY:n valinnat:
Vuoden liigapelaaja: Dominic Chatto (FC Inter)
Vuoden liigatulokas: Aleksandr Kokko (FC Honka)
Vuoden liigaerotuomari: Tero Nieminen

Veikkausliigan valinnat:
Vuoden liigamaalivahti: Patrick Bantamoi (FC Inter)
Vuoden liigapuolustaja: Jos Hooiveld (FC Inter)
Vuoden liigakeskikenttäpelaaja: Mika Ojala (FC Inter)
Vuoden liigahyökkääjä: Aleksandr Kokko (FC Honka)

FC Interin Dominic Chatto sai tunnustuksen todella arvokkaalta taholta, kun liigapelaajat itse valitsivat keskikenttämiehen Vuoden liigapelaajaksi. Chatto on ollut isossa roolissa Interin keskikentällä joukkueen matkalla mestaruustaisteluun. Chatto tekee vahvasti töitä puolustussuuntaan ja on lisäksi tärkeä lenkki Interin pelinrakentelussa. Ainoastaan maalit ovat tällä kaudella jääneet puuttumaan nigerialaiselta.

Vuoden liigatulokas FC Hongan Aleksandr Kokko on noussut vahvasti esille kaudella 2008 ja myös U21-maajoukkueen tärkeäksi lenkiksi. 20-vuotias Kokko oli ennen kauden alkua pelannut vain viisi liigaottelua vaihtomiehenä kentälle tullen, mutta hän raivasi nopeassa tahdissa tiensä Hongan eturiviin. 13 liigamaalia ja kuusi maalisyöttöä on kova saldo ja Kokko on osoittanut olevansa todellista tähtiainesta. Kokko valittiin myös Vuoden liigahyökkääjäksi.

Vuoden Liigatulokkaaksi pelaajat voivat äänestää alle 25-vuotiasta Veikkausliigapelaajaa, joka on pelannut korkeintaan yhdeksän liigapeliä ennen kautta 2008.

Vuoden liigaerotuomariksi liigapelaajat valitsivat helsinkiläisen Tero Niemisen. Erotuomarina vuodesta 1998 toiminut Nieminen sai tänä vuonna myös FIFA-erotuomarin statuksen ja liigapelaajien tunnustus osoittaa kuluvalla kaudella 13 liigaottelua tuominneen Niemisen olevan suomalaisten erotuomareiden ehdotonta eliittiä.

Vuoden liigamaalivahdiksi valittu Interin Patrick Bantamoi on viimeistään kaudella 2008 noussut Veikkausliigan tähtikaartiin. Bantamoi on ollut viimeinen lukko Veikkausliigan historian tiiveimmän puolustuksen takana. Inter on ennen päätöskierrosta päästänyt vain 12 maalia. 22-vuotias maalivahti on parina viime vuonna kehittynyt huimasti ja aiemmin nähtyjä lipsahduksia ei tällä kaudella ole sattunut.

Vuoden liigapuolustajaksi nimettiin toistamiseen perättäin Jos Hooiveld. 25-vuotias Hooiveld on Bantamoin edessä pelaavan Interin kivikovan puolustuslinjan johtaja, joka on jälleen tällä kaudella ollut vakuuttava niin puolustustehtävissä kuin hyökkäyssuuntaan pelattaessakin. Hooiveld on onnistunut myös maalinteossa neljästi.

Myös Vuoden liigakeskikenttäpelaajan titteli menee Interiin. Mika Ojala on jopa ylittänyt isot odotukset ja nousi kaudella 2008 yhdeksi Veikkausliigan valovoimaisimmista pelaajista. Taitava ja yllätyksellinen 20-vuotias Ojala on ennen kauden päätöskierrosta kahdeksalla maalillaan ja kymmenellä maalisyötöllään myös kärkipäässä Veikkausliigan tehopörssissä, mikä kertoo paljon hänen merkityksestään joukkueelle.

Sekä Pelaajayhdistyksen että Veikkausliigan palkinnot jaetaan sunnuntaina kauden päätöskierroksen otteluiden yhteydessä. Kokko palkitaan Maarianhaminassa ottelussa IFK Mariehamn – FC Honka ja kaikki muut palkinnot jaetaan Turussa ottelun FC Inter – FF Jaro yhteydessä. Tero Nieminen tuomitsee kauden 14. liigaottelunsa Turussa.

Kymmenen edellistä Vuoden liigapelaajaa
2007 Juska Savolainen (Tampere United)
2006 Jarkko Wiss (Tampere United)
2005 Adriano (MyPa)
2004 Antti Pohja (Tampere United)
2003 Valeri Popovits (FC Haka)
2002 Valeri Popovits (FC Haka)
2001 Paulus Roiha (HJK)
2000 Shefki Kuqi (Jokerit)
1999 Valeri Popovits (FC Haka)
1998 Valeri Popovits (FC Haka)

Kymmenen edellistä Vuoden liigatulokasta
2007 Jukka Lehtovaara (TPS)
2006 Mika Ääritalo (TPS)
2005 David Carlsson (IFK Mariehamn)
2004 Toni Lehtinen (FC Haka)
2003 Juho Mäkelä (HJK)
2002 Pekka Lagerblom (FC Lahti)
2001 Kalle Parviainen (KuPS)
2000 Paulus Roiha (HJK)
1999 Tero Penttilä (FC Haka)
1998 Pasi Laaksonen (PK-35)


 


  • Yhteistyössä: