23.10.2007 14:16:00

Veikkausliigan ensimmäiset Legendat julkistettu

Veikkausliiga on suomalaista jalkapalloilua parhaimmillaan. Tasaisesti suosiotaan ja yleisömääriään kasvattanutta liigaa pelataan jo 18. kautta. Vuosien aikana liigakentillä on syntynyt tähtiä ja legendoja, ja uusia tulee jatkuvasti.

Veikkausliiga lanseeraa suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlan kunniaksi uuden Legenda-kunniakerhon. Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle.

Legendoilla ei ole järjestysnumeroa, vaan jäsenet listataan aakkosjärjestyksessä. Legendojen ensimmäinen luokka julkistetaan lokakuussa 2007 ja seuraava luokka keväällä 2008.

Veikkausliigassa on pelannut monia pelaajia, joiden nimet ja teot ovat piirtyneet lähtemättömästi kannattajien – niin omien kuin vieraidenkin – mieliin. Näistä pelaajista Veikkausliiga on koonnut ensimmäiset Legendat. Ensimmäiset 29 Legendaa ovat jo uransa liigakentillä jättäneitä pelaajia ja valinnoissa on painotettu muutenkin hiukan varhaisempia liigakausia. Legendoja lisää nimettäessä mukaan tulee lisää viimeisemmiltäkin liigavuosilta tuttuja pelaajia.

Legenda on vahva nimitys, mutta hyvin oikeutettu näille 29 pelaajalle. Jokainen on ollut vahvasti omalta osaltaan luomassa suomalaista jalkapallokulttuuria ja ennen kaikkea liigakulttuuria. Toisin kuin Suomen Palloliiton arvokkaassa, maaottelumenestykseen sidotussa Gladiaattori -käytännössä, Veikkausliigan Legendat painottuvat kansalliseen ja paikalliseen menestykseen. Pelaajiin, jotka ovat Veikkausliigassa ja omilla paikkakunnillaan tähtiä ja tärkeitä vaikuttajia.

Edustettuina 29 Legendan joukossa ovat kaikki nykyiset liigaseurat, osin muuta kautta kuin ao. seurassa pelanneen Legendan myötä. Moni pitkän uran liigassa tehnyt pelaaja on sittemmin luonut uraa valmentajana ja nykyisistä liigavalmentajista Legendojen joukkoon nousevat peliesitystensä ansiosta Tampere Unitedin Ari Hjelm, FC Hongan Mika Lehkosuo, FC Viikinkien Jari Europaeus, VPS:sta MyPan valmennusryhmään siirtyvä Janne Lindberg sekä ensi kaudeksi FC Lahden peräsimeen siirtyvä Ilkka Mäkelä.

Veikkausliiga haluaa Legenda-kunniakerhon kautta nostaa ansaitsemaansa kunniaan niitä pelaajia, joita ilman liigakentät olisivat olleet paljon värittömämpiä, joita ilman Veikkausliiga ei olisi sitä mikä se nykyään on – suomalaista huippujalkapalloilua.

Veikkausliigan ensimmäiset Legendat esittelyineen löytyvät Veikkausliigan verkkosivuilta www.veikkausliiga.com/legendat/.

Veikkausliigan ensimmäiset Legendat:

Jarmo Alatensiö
Luiz Antonio
Marco Casagrande
Alexei Eremenko sr
Anders Eriksson
Jari Europaeus
Ari Hjelm
Jyrki Huhtamäki
Oleg Ivanov
Miika Juntunen
Markku Kanerva
Mauri Keskitalo
Tommi Koivistoinen
Jarkko Koskinen
Mika Lehkosuo
Janne Lindberg
Samuli Lindelöf
Ismo Lius
Ilkka Mäkelä
Rami Nieminen
Tuomo Paakkari
Steven Polack
Vesa Rantanen
Kari Rissanen
Jyrki Rovio
Petri Sulonen
Ari Tegelberg
Aarno Turpeinen
Jari Vanhala

 


  • Yhteistyössä: