4.6.2013 15:38:00

Kautoselle potkut FC Lahdesta

FC Lahden päävalmentajana viimeiset kaksi ja puoli vuotta toiminut seuralegenda Tommi Kautonen on seuran hallituksen päätöksellä vapautettu tehtävästään edustusjoukkueen luotsina.

Kautosesta tuli FC Lahden päävalmentaja marraskuussa 2010. Ensimmäisellä kaudellaan hän nosti Kuhnurit takaisin Ykkösestä Veikkausliigaan, jossa seuraavana vuonna joukkue sijoittui monien yllätykseksi peräti viidenneksi.

Vuoden 2013 talvikausi meni FC Lahdelta myös hyvin, sillä keväällä joukkue juhli seurahistorian toista Liigacupin voittoa. Veikkausliigakausi alkoi kuitenkin tökkien. Kymmenen ottelukierroksen jälkeen FC Lahti on sarjajumbona viidellä pisteellään.

Kautosella on myös vahva seurahistoria pelaajana. Hän pelasi FC Lahden paidassa yhteensä 99 liigaottelua, joissa hän viimeisteli 14 maalia.

Seurajohdon päätös ei siis ollut missään nimessä helppo.

- Päätös oli todella vaikea, koska Kautonen on tehnyt kaksi ja puoli vuotta erinomaista työtä täällä. Urheilullinen menestys ei kuitenkaan ollut enää tyydyttävä tällä kaudella, FC Lahden toimitusjohtaja Jussi Lumio kommentoi seuran kotisivuilla.

Uuden päävalmentajan hakuprosessi käynnistyy välittömästi.

 


  • Yhteistyössä: