Jonas Emet kunnostautui hyvässä ja pahassa.
23.2.2013 20.39.00

VPS ja Jaro tasapeliin

Pohjanmaan herruudesta ei saatu lauantaina selvyyttä, kun VPS ja Jaro tasasivat pisteet Liigacupin ottelussa numeroin 1-1 (0-0).

VPS ja Jaro kohtasivat toista kertaa tämän kauden Liigacupissa. Edellisen ottelun tavoin tänään nähtiin vauhdikas ja tunteikas taisto. Lopputulos oli myös sama kuin aiemmassa kohtaamisessa, sillä pisteet tasattiin loppuhetkien maalien myötä lukemin 1-1.

Vepsu hallitsi ottelun ensimmäistä viittätoista minuuttia varsin suvereenisti, Jaron pelaajien totutellessa Botniahallin pelialustaan. Viiden minuutin pelin jälkeen Vepsun Patrik Lomski pääsi laukomaan rangaistusalueen reunalta, mutta veto jäi vain puolittaiseksi. Pari minuuttia myöhemmin Sebastian Strandvall pelasi pallon oikealta laidalta Jarno Parikalle, mutta Jaron maalivahti Emil Öhbergillä oli helppo työ torjua laukaus.

Jaro sai ensimmäisen puolittaisen paikkansa 12. minuutin pelin kohdalla kun Markus Kronholm pääsi kokeilemaan kaukaa. Miehen veto painui kuitenkin selvästi ohi Vepsun maalin.

17. minuutin kohdalla raidan Atte Hoivala keskitti hyvän nousunsa päätteeksi pallon rangaistusalueen vasempaan reunaan, mutta palloon päässyt Tony Björk ei saanut vaikeasta asennosta kunnon laukausta aikaan.

Mitä pidemmälle puoliaika eteni, niin sitä paremmin Jaro pääsi mukaan peliin. Puolen tunnin jälkeen peli muuttui varsin rikkonaiseksi. Kumpikin joukkue prässäsi toisiaan voimakkaasti, mikä johti useisiin vapaapotkuihin.

40. minuutin kohdalla vierailijajoukkueen Hugo Miranda rikkoi Parikkaa. Seuranneesta vapaapotkusta Vepsun testihyökkääjä John Fitzpatrick pääsi hyvään puskupaikkaan, mutta tilanne liputettiin lopulta paitsioksi. Enempää vaarallisia tilanteita ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin tilanteesta 0-0.

Vepsu aloitti myös jälkimmäisen puoliajan vahvasti. 47. minuutin kohdalla Vepsun vapaapotku pelattiin nopeasti Parikalle, jonka veto painui kuitenkin suoraan vastustajan maalivahdin syliin. Minuuttia myöhemmin Vepsu sai vapaapotkun kentän vasemmalta laidalta. Strandvallin keskitys painui koko pelaajajoukon läpi aina Öhbergin hyppysiin asti.

52. minuutin kohdalla Strandvallille avautui todellinen mahdollisuus maalintekoon. Parikka pelasi joukkueen kapteenin laidaltaan läpiajoon, mutta Strandvallin sijoitus painui niukasti ohi maalin. Tilanteen jälkeen peli muuttui jälleen rikkonaiseksi. Palloa pyöriteltiin keskialueella, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut rakentamaan vaarallisia tilanteita. Vepsun päävalmentaja Olli Huttunen päättikin ottaa tuoretta voimaa kentälle paljon pelanneiden Björkin ja Parikan tilalle.

Vaihdosta kentälle tullut nuori Miika Niemi pääsi laukomaan 68. minuutin kohdalla. Miehen laukauksen jälkeen pallo ajautui Fitzpatrickille, jonka ohjaus valui kuitenkin suoraan Öhbergille. 76. minuutin kohdalla entinen Vepsulainen Mathias Kullström sai kuin varkain tilaa raidan rangaistusalueen tuntumassa. Kullströmin vihainen laukaus kilpistyi kuitenkin maalin ylärimaan.

Jaron yritys palkittiin lopulta 83. minuutin kohdalla. Jonas Emet pääsi iskemään kulmapotkun jälkitilanteesta pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon ohi voimattoman Vepsu-vahti Karl-Filip Erikssonin.

Minuuttia myöhemmin Fitzpatrickille avautui uusi maalipaikka. Mies liukui maalin eteen tulleeseen matalaan keskitykseen, mutta pallo kilpistyi Jaron puolustajasta kulmapotkuksi. Fitzpatrickin yritys palkittiin kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Amerikkalainen nousi väkevästi kahden Jaro puolustajan välistä ja puski pallon tarkasti maalin vasempaan alakulmaan. Näin Vepsu onnistui tasoittamaan aivan viime hetkillä lukemiksi 1-1.

Vaihdosta kentälle tulleelle Kim Bölingille tarjottiin sankarin viittaa  vain minuutti tasoitusmaalin jälkeen. Bölingin laukaus rangaistusalueen rajan tuntumasta osui tolpan sisäreunaan. Pallo pyöri tämän jälkeen aivan maaliviivan tuntumassa, mutta maaliin asti se ei mennyt.

Ottelun lisäajalla tunteet kuumenivat molemmin puolin. Jaron Shahdon Winchester ja Vepsun Smith tulivat tiukasti pallontavoittelutilanteeseen, jonka seurauksena pallo kimposi sivurajasta yli. Tämän jälkeen Winchester tönäisi Smithiä selästä, jonka seurauksena torikokous oli valmis. Epäselvän tilanteen lopputuloksena erotuomari Mattias Gestranius antoi Jaron Leroy Malukalle suoran punaisen kortin ja Mike Bannerille keltaisen kortin. Vepsusta tilanteessa mukana ollut Cheyne Fowler sai niin ikään keltaisen kortin.

Enempää tilanteita ei ottelussa nähty, joten kauden toinen Pohjanmaan derby päättyi tasapeliin lukemin 1-1.