Mika Mäkitalo iski FC Lahden osuman.
23.2.2013 17.58.00

FC Lahti kukisti Interin

FC Lahti varmisti jatkopaikan Liigacupissa kaatamalla lauantaina FC Interin maalein 2-1 (1-0).

Inter oli kauden ensimmäisessä ulko-ottelussaan altavastaajana melkeinpä heti alusta lähtien. Joukkueen syöttöpeli oli heikkoa, eikä pallon pitämisestä tullut oikein mitään.

Lahti sai luotua ensimmäisen maalipaikan 13. minuutin kohdalla. Tuolloin Karel Kroupa pääsi puskemaan Joni Kaukon sivuvaparista. Pusku suuntautui kuitenkin epäonnistuneena suoraan päin maalivahti Magnus Bahnea.

Bahne näytti osaamistaan seuraavan kerran 28. minuutilla. Tuolloin hän torjui upeasti Olli Tynkkysen ohjauksen ottelun ensimmäisen kulmapotkun jälkitilanteesta.

Bahne oli lopulta voimaton 44. minuutilla, kun Mika Mäkitalo pääsi kuin varkain Interin puolustuksen keskeltä nokikkain Bahnen kanssa. Tarkka laukaus maalin kattoon ei jättänyt Bahnelle mahdollisuuksia torjuntaan.

Minuuttia myöhemmin Interin Tuomo Turunen oli lähellä tasoitusta, mutta Juha Tuomi Lahden maalilla torjui hänen jatkon kulmapotkusta. Näin siis tauolle Lahden maalin johdossa.

Inter aloitti toisen jakson avausjakson paremmin ja sai painettua peliä Lahden päätyyn. Ensimmäinen hyvä tasoitussauma tuli Severi Paajasen pudotuksen jälkeen Ari Nymanille, jonka laukaus meni kuitenkin reilusti ohi maalin.

Interin saumat tasoitukseen kokivat kovan kolauksen 66. minuutilla, kun Tuomo Turunen katseli erotuomari Antti Munukan kortti toistamiseen ja joutui näin ollen jättämään kentän.

Tästä huolimatta Inter onnistui tulemaan ottelussa tasoihin 73. minuutilla. Maalista vastasi komealla puskulla Ville Nikkarin vapaapotkun Tamás Gruborovics. Ilo maalista jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä 75. minuutilla Joni Kauko pelasi Tommi Karin läpi ja Lahden johto oli taas selviö.

Ottelun lopussa Inter sai vielä painetta aikaiseksi, mutta ei onnistunut tulemaan ottelussa tasoihin. Myös Lahdella oli omat paikkansa, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt, joten FC Lahdelle 2-1 voitto Interistä.