Pelvas onnistui maalinteossa torstaina.
29.3.2012 23.01.00

HJK eteni Liigacupin finaaliin

HJK kaatoi torstaina Liigacupin välierässä FC Interin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2. Finaalissa HJK kohtaa TPS:n.

FC Inter ja HJK tarjosivat Urheilupuiston yläkentällä pelatussa Liigacupin välieräottelussa paikalla olleille 580 silmäparille loistavaa jalkapalloviihdettä. Interin kannalta tietysti oli harmi, että joukkue joutui tunnustamaan HJK:n paremmaksi rankkarikisassa lukemin 5-6. Varsinainen peliaika päättyi 2-2 tasatulokseen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista peliä. Kummallakin joukkueelle oli omat paikkansa mennä ottelussa johtoon. HJK:sta lähimmäs maalia pääsi Erfan Zeneli 16. minuutilla. Hänen laukauksen sai kuitenkin vaivoin torjuttua kulmapotkuksi Interin maalivahti Magnus Bahne.

Interin parhaat paikat nähtiin puolen tunnin kohdalla. Ensin maalia pääsi yrittämään suoraan ilmasta Pim Bouwman. Hänen laukauksen torjui kuitenkin hyvin HJK-vahti Ville Wallen. Minuutti tämän jälkeen Severi Paajanen laukoi vastustajan jalan kautta pallon yläriman kautta maalin yli.

Toiselle jaksolle Inter tuli ryminällä. Jo puolen minuutin pelin jälkeen Irakli Sirbiladzella oli hyvä puskupaikka Mika Ojalan kulmasta, mutta Wallen sai torjuttua kuitenkin löysäksi jääneen puskun.

Interin lievä hallinta tuotti tulosta 49. minuutilla. Tuolloin hyvin Interin keskikentällä esiintynyt Pim Bouwman laukoi pallon kulmapotkun jälkitilanteesta pallon 16-rajalta HJK-puolustuksen jalkojen kautta maaliin. Maali oli hollantilaiselle ensimmäinen Inter-paidassa.

HJK kuittasi Interin johtomaalin 57. minuutilla Joel Perovuon löysällä laukauksella, joka yllätti puolustusmuurin taakse maskiin jääneen maalivahti Magnus Bahnen täysin. Kaksi minuuttia myöhemmin HJK iski toistamiseen. Tällä kertaa maalin tekin Bahnen torjuman pallon jälkeen Akseli Pelvas. Tilanteen pani alulle kovaa kohti Inter-maalia laukonut Sebastian Mannström.

Inter ei kuitenkaan HJK:n johdosta lannistunut, vaan lähti rohkealla pelillä hakemaan tasoitusta. Maali oli lähellä jo 61. minuutilla, kun Sirbiladze pääsi puskemaan Mika Ojalan vapaapotkusta. Komea syöksypusku painui kuitenkin ohi HJK:n maalin.

Oma paikkansa oli myös Guy Gnabouyoulla, mutta hänen puskunsa pelasti maaliviivalta juuri HJK:n toisen maalin alustanut Mannström. Peliä oli tuolloin pelattu 73 minuuttia.

Inter teki ansaitun tasoituksen viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Maalista vastasi Ojalan keskityksestä Sirbiladze, jonka puskumaalin saa ottaa täysin kontolleen Ville Wallen. Löysä pusku oli jo HJK-vahdin käsissä, mutta painui siitä jotenkin kuitenkin yli maaliviivan.

Aivan erotuomarin antaman lisäajan lopulla Mika Ojalan vapaapotku näytti kiertävän HJK-maalin takakulmaan. Interin harmiksi laukaus painui kuitenkin tolppaa hipoen ohi maalin ja näin ottelussa mentiin rankkarikisaan, jossa HJK oli parempi ja eteni TPS:aa vastaan pelattavaan Liigacupin loppuotteluun.