Ääritalo iski Tepsin kolmannen maalin.
23.3.2012 22.01.00

TPS välieriin selkein numeroin

TPS selvitti tiensä Liigacupin välieriin murskaamalla MYPA:n Urheilupuiston yläkentällä näytöstyylin lukemin 4-0. TPS oli ottelussa alusta loppuun asti vieraitaan edellä. TPS kohtaa välierissä VPS:n ja kyseinen ottelu pelataan Turussa.

TPS pisti MYPA:a vastaan alusta alkaen sellaisen karusellin päälle, ettei jatkajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä.

TPS aloitti myös tämän kamppailun vuoden 2012 tavaramerkillään, eli iskemällä maalin ennen kuin peli kunnolla edes alkanut. Ottelua oli käyty vasta vajaa viisi minuuttia, kun Palloseura rakenteli todella näyttävän hyökkäyskuvion. Petteri Pennanen sai pallon vasemmalta laidalta ja juoksutti muutamaa MYPA:n pelaajaa. Hän siirsi pallon ovelasti keskelle ja se kierrätettiin kauniisti lopulta oikealle laidalle, josta Sami Rähmönen lähetti millimetrin tarkan keskityksen maalille. TPS:n talvikauden sensaatio Aleksi Ristola säntäsi jälleen oikeaan aikaan paikalle ja puski pelivälineen vuorenvarmasti ohi Antti Kuismalan.

TPS kaappasi avausmaalin jälkeen hallinnan entistä selkeämmin itselleen. Mainiolla pelipäällä ollut Pennanen latasi kertaalleen pallon oikeaan tolppaan. Ilmeisesti tuo tolppaveto oli jo jonkinlainen enne, sillä 39. minuutin kohdalla hän täräytti pallon komean soolon päätteeksi samaisen oikean tolpan juureen.

TPS:n toisen puoliajan suoritus oli samaa tarkkaa ja taitavaa työskentelyä kuin ensimmäinenkin. Myös maalimäärä oli identtinen. Pikkukolhuistaan toipunut Mika Ääritalo huudatti noin 500-päistäyleisöä kolmannen kerran 59. minuutin kohdalla uittamalla pallon nuottaan luontaisella hyökkääjän vaistollaan ja röyhkeydellään läpiajon päätteeksi.

Kentän komein kuvio nähtiin, kun Toni Kolehmainen ja Pennanen hassuttelivat MYPA:n pakkien kustannuksella. Pennasen seinä vapautti lopulta Kolehmaisen nokitusten Kuismalan kanssa, mutta tämä täräytti pallon epäonnekseen tolppaan. Viimeisen naulan TPS iski MYPA:n arkkuun 86. minuutin kohdalla, kun vanha kettu Mikko Hyyrynen iski ottelun neljännen maalin.