VPS jyräsi välieriin.
21.3.2012 19:18:00

VPS pudotti Hongan Liigacupista

Liigacupin mestari vaihtuu varmuudella, sillä VPS kaatoi hallitsevan mestarin FC Hongan 1-0 (1-0) keskiviikon puolivälieräottelussa. Ottelin ainoasta maalista vastasi Cheyne Fowler.

Ottelu sai vauhdikkaan lähdön, kun heti ensimmäisessä hyökkäyksessä Dudu pääsi puolittain läpi hieman vasemmalta. Bouna Coundoul VPS-maalilla kuitenkin torjui Dudun nostoyrityksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Jyrki Saranpää lähetti pitkän syötön Jesper Engströmille boksiin. Engström pääsi yrittämään melko pienestä kulmasta boksista oikealta, mutta laukaus meni reilusti ohi.

13. minuutilla Honka tuli vahvasti. Dani Hatakka avasi VPS:n puolustuslinjan eteen Jussi Vasaralle, joka jatkoi pelivälineen Dudulle oikealle. Dudun laukaus reilusta 16 metristä painui kuitenkin ohi takakulman.

Varttitunnin pelin jälkeen vieraat siirtyivät johtoon, kun Cheyne Fowler tälläsi pelivälineen alakulmaan noin 16 metristä.

Maalin jälkeen ottelu jatkui erittäin tasaisissa merkeissä ja tekopaikat olivat melko vähissä. Ilari Äijälä kokeili vielä ennen taukoa 20 metristä, mutta Coundoul torjui kulmaksi. Myös Tapio Heikkilä pääsi puskemaan Tomi Petrescun kulmasta, mutta VPS-puolustus oli pallon tiellä maalinedustalla.

Myös VPS sai yhden tilanteen, kun Engström keskitti vasemmalta ja Steven Morrissey puski, mutta ohi etukulman. Näin tauolle siirryttiin vierasjohdossa.

Toinen puoliaika oli vähän selkeämmin Hongan hallinnassa, mutta VPS puolusti tiiviisti, eikä tekopaikkoja montaa auennut.

66. minuutilla tasoitus oli lähellä, kun Honka tuli nopealla. Pallo pelattiin hieman vasemmalle Vasaralle, joka jatkoi sen Tomi Petresculle pystyyn. Petrescu laukoi reilusta 16 metristä, mutta pallo kolahti takatolppaan.

Honka haki vimmatusti tasoitusta ja vajaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Vasara täräytti vielä noin 20 metristä ylärimaan. VPS-maaliin asti palloa ei Honka kuitenkaan saanut ja näin vaasalaiset jatkavat Liigacupin välieriin. Honka puolestaan jatkaa kauttaan Suomen Cupin 6. kierroksella.

 


  • Yhteistyössä: