14.3.2012 20:30:00

KuPS puristi voiton Jarosta

KuPS varmisti paikkansa Liigacupin puolivälierissä, kun voitti kotonaan FF Jaron 1-0 (0-0). Ottelun ainokaisen viimeisteli KuPS:n tuore vahvistus Ikechukwu Kalu ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli se vauhdikkaampi. Jaro piti palloa, mutta KuPS iski tasaisin väliajoin vaarallisesti vastaan. Vastaiskusta olikin syntyä KuPS:n ensimmäinen vaarallinen tilanne, kun Ikechukwu Kalu oli spurtata karkuun Jaro-puolustukselta. Maksim Vasiljev kuitenkin ehti viime hetkellä väliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin avautui kotijoukkueelle sitten kunnon eka paikka. Miikka Ilon keskitys vasemmalta ajautui lopulta Pietari Holopaiselle takatolpalle, mutta Mike Banner oli miehen laukauksen edessä.

Hieman yli puolituntia oli pelattu, kun Jaro järjesti vaarallisimman paikkansa. Nopean vapaapotkun jälkeen pallo pelattiin oikealle Heikki Aholle. Kapteenin tarkka keskitys löysi keskeltä vitosen linjalta Mattias Warghin, mutta KuPS-vahti Hilander torjui puskun uskomattomalla reaktiotorjunnalla pallon kulmaksi. Ottelua oli pelattu 39 minuuttia, kun Jarolle avautui seuraava paikka. Dickson Agyeman lähetti keskikentältä pallon KuPS-toppareiden väliin ja kaikkien hämmästykseksi oli oikea puolustaja Aho yhtäkkiä läpi. Kapteenin viimeistelyn kuitenkin Hilander torjui.

Ahon tilanteesta lähteneestä vastaiskusta KuPS rankaisi. Ilon keskitys vasemmalta löysi Venäläisen, joka jatkoi pallon keskelle Kalulle eikä mies paikastaan erehtynyt. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika ei muodostunut miksikään klassikoksi, sillä taistelua käytiin enimmäkseen keskialueella. KuPS hallitsi hienokseltaan puoliajan alkua, mutta puolivälin jälkeen Jaro otti ohjat. Pallonhallinta ei kuitenkaan tuottanut minkäänlaista tulosta, eivätkä punapaidat onnistuneet luomaan yhtään vaarallista maalipaikkaa. Maalipaikkoja ei myöskään nähty Artur Kotenkon maalin edessä, joten peli päättyi KuPS:n 1-0 voittoon.

Toisen puoliajan harmittavin tilanne tuli, kun peliä oli pelattu tunti.Harmittoman näköisessä tilanteessa Warghin jalka jäi ilmeisesti kiinni tekonurmeen ja miehen oikea polvi vääntyi pahasti. Alustavissa tutkimuksissa todettiin kierukan luultavasti vahingoittuneen, mutta tarkka diagnoosi vammasta saadaan myöhemmin.

 


  • Yhteistyössä: