Petteri Pennanen aloitti maalijuhlat.
14.3.2012 18.52.00

TPS selvään voittoon Hakan vieraana

TPS oli jo varmistanut ykköslohkon voiton ennen keskiviikon päätöspeliä Hakaa vastaan. Turkulaisten vahvat esitykset jatkuivat Valkeakosken Saharan tekonurmella, kun Haka kaatui lukemin 4-0 (2-0).

TPS piti ohjat käsissään alusta lähtien. Avausosuma syntyi 16. minuutin pelin jälkeen, kun Petteri Pennanen laukoi vapaapotkusta vierasjoukkueen johtoon. TPS tuplasi johtonsa kahdeksan minuuttia ennen taukoa. Hakan puolustus pelasi epävarmasti ja Juho Lähde käytti tilanteen hyväkseen. Tarkka laukaus yllätti Hakan maalilla pelanneen Erkka Heinän.

Pelin lopullinen ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alussa, kun Haka-pakki Antti Ojanperä katseli punaista korttia kahden varoituksen seurauksena. Alivoimalle joutunut kotijoukkue joutui liian kovan tehtävän eteen.

TPS:n kolmas maali syntyi vartti ennen loppua, kun Mika Ääritalo pääsi läheltä ohjaamaan irtopallon ohi Heinän. Loppunumerot laukoi tuomarin määräämällä yliajalla Aleksi Ristola. Heinä oli Ristolan alanurkkakudin edessä voimaton.

TPS siis voitti Liigacupin ykköslohkon. Hakan kohtaloksi sen sijaa tuli olla huonoin lohkokolmonen. Näin valkeakoskelaisten urakka tämänvuotisessa Liigacupissa päättyi.