Antto Hilska iski ottelun voittomaalin.
10.3.2012 18:41:00

JJK tärkeään voittoon VPS:sta

JJK nappasi tärkeät pisteet, kun se kaatoi lauantain VPS:n vieraissa 2-1 (1-0). Samalla JJK nousi tiukassa lohkossa viimeiseltä sijalta toiseksi.

Ottelu alkoi varsin hermostuneissa merkeissä. Ensimmäisen vartin aikana JJK koetti pari kertaa rakentaa hyökkäystä pystysyötöllä tuloksetta, Vepsu ei päässyt niinkään lähelle vastustajan rangaistusaluetta.

Molemmilla oli omat tilanteensa, mutta maaliin saakka palloa ei saatu ja vähitellen ote alkoi siirtyä kotijoukkueelle.

Puolen tunnin kohdalla VPS hallitsi peliä jo selkeästi. 32. minuutilla JJK:n testitoppari Damien Chrysostomen purkupallo osui suoraan häntä prässänneeseen Jarno Parikkaan. Parikka sai pallon ja syötti takaviistoon Sebastian Strandvallille, mutta vaasalaislaiturin kova laukaus viuhahti muutamia senttejä tolpan väärälle puolelle, ja painui sivuverkkoon.

38. minuutilla raita sai rakennettua kahdella yhtä vastaan -tilanteen oikealle laidalle. Strandvall tarjoili laukaisupaikan O'Brian Woodbinelle, mutta tämän vauhditon veto karkasi reilusti yli maalin. Miltei seuraavasta hyökkäyksestä JJK iski johtomaalin. Woodbine hölmöili alakerrassa pallon suoraan vastustajalle, joka pääsi etenemään kolmella kahta vastaan kohti rangaistusaluetta. Mikko Innanen syötettiin läpi, ja vaikka miehen sijoitus ei ollut ehkä kliinisin mahdollinen, sai hän ohitettua vastaan tulleen Coundoulin.

43. minuutilla Vepsu oli lähellä tasoittaa. Kotijoukkue onnistui jälleen prässäämään pallon itselleen JJK:n alakerrassa. Parikka pääsi kääntymään rangaistusalueella ja yritti tarjoilla pallon vierellään vapaana olleelle Strandvallille, mutta syöttö karkasi liian pitkäksi, ja loistava tilanne kuihtui. Puoliajalle mentiin vierasjohdossa.

Toisen puoliajan ensimmäinen tilanne nähtiin 51. minuutilla. Abdulahin mainio pystypallo vapautti vaihdosta kentälle tulleen Steven Morrisseyn puolittain karkuun, mutta miehen laukaus boksin rajan tuntumasta karkasi reilusti ohi. Tunnin kohdalla JJK siirteli palloa pääasiassa alakerrassa puolisentoista minuuttia. Kettupaidat saivat vietyä hyökkäyksen boksiin asti, jossa Mikko Manninen pelasi itselleen pienellä seinäsyötöllä puolittaisen läpiajon. Senegalin maajoukkuevahti Coundoul kuitenkin tuli vastaan oikea-aikaisesti ja torjui hienosti.

Heti perään nähtiin ottelun kiistanalaisin tilanne. Morrissey oli karkaamassa läpiajoon, kun JJK-puolustuksen alin mies veti hänet nurin hieman reilussa 20 metrissä. Tilanteessa oli selkeät punaisen kortin ainekset, mutta erotuomari Suad Lulic ei nostanut rikkojalle edes keltaista. Strandvall laukoi tilanteesta matalan vapaapotkun, mutta Korhonen torjui eteensä.

Seuraavasta hyökkäyksestä Morrissey pääsi laukomaan boksin sisältä, ja oli uskomattoman lähellä tasoitusta. Veto kimmahti tolpasta juuri ja juuri maalin ulkopuolelle ja takaisin peliin. 69. minuutilla Manninen tarjosi niin ikään vaihdosta tulleelle Patrick Poutiaiselle laukaisupaikan rangaistusalueen kaarelle. Nuorukainen kuitenkin pommitti metrikaupalla yli maalin. Minuutin verran edellisestä pallo jäi pomppimaan JJK:n rangaistusalueen eteen. Strandvall pääsi laukomaan irtopalloon, mutta Korhonen torjui kierteisen laukauksen.

Hetkeä myöhemmin JJK siirtyi kahden maalin johtoon. Ottelun hahmo Manninen kääntyi Vepsun boksin oikean kulman tuntumassa nopeasti ja eleettömästi vapautti vauhdissa olleen Antto Hilskan läpiajoon. Hilska kiitti ja laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon ohi Coundoulin.

Kun pelikello lähestyi 80 minuuttia, JJK:lla ei vaikuttanut olevan pelissä mitään hätää. Kaikki muuttui kuitenkin hetkessä, kun Jyrki Saranpää lähetti keskuspuolustuksesta pitkän pallon JJK:n puolustuksen keskustaan. Morrissey otti pallon haltuunsa upealla pyörähdyksellä kahden topparin välissä, karkasi puolittain karkuun ja laittoi pallon pomminvarmasti ohi Korhosen.

87. minuutilla Strandvall antoi vasemmalta ilkeästi kohti takatolppaa kiertäneen vapaapotkun. Pallo oli menossa jo takakulmaan, mutta JJK:n tolppamies pystyi putsaamaan kulmaksi. Sen vaarallisempia tilanteita Vepsu ei saanut enää aikaan, joten pisteet matkasivat JJK:n mukana Jyväskylään.

Raidalla on edelleen mahdollisuudet Liigacupissa jatkoon, mutta se todennäköisesti vaatisi vierasvoittoa KuPSista lohkon viimeisessä pelissä.

 


  • Yhteistyössä: