Lum Rexhepi iski Hongan tasoihin.
29.2.2012 20.44.00

FC Lahti ja Honka pistejakoon

FC Lahti ja FC Honka pelasivat keskiviikkona vaihtelevan ottelun Liigacupissa ja lopulta päädyttiin pistejakoon maalein 2-2 (0-1).

Avausjakso Lahden Kisapuistossa sujui Hongan lievässä hallinnassa ja vierasjoukkue myös johti ottelua tauolla 1-0 FC Lahden Henrik Grossöhmichenin osuttua epäonnisesti omaan maaliin puolen tunnin kohdalla. Saksalainen yritti katkaista keskitystä, mutta pallo painui ohi Juha Tuomen ja verkon perukoille.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue tuli uudella innolla ja tämä alkoi myös tuottaa tulosta. FC Lahti nousi tasoihin hiukan ennen tunnin täyttymistä Jani Bäckmanin maalilla. Bäckman käytti pienen sekaannuksen Hongan puolustuksessa hyväkseen ja laukoi ohi vastaantulleen Tuomas Peltosen.

Tommi Kari niittasi isännät 2-1-johtoon 72. minuutilla päästyään kahdestikin yrittämään. Tappioasemassa Honka painoi peliä kohti FC Lahden maalia ja isäntien vastarinta murtui loppuhetkillä Lum Rexhepin puskettua kulmapotkusta loppulukemiksi 2-2.

Voiton menettämisen lisäksi FC Lahti koki takaiskun saksalaistoppari Hendrik Grossöhmichenin loukkaannuttua pahan näköisesti toisella puoliajalla kaksikokamppailutilanteessa Hongan Macpherlin Dudun kanssa. Grossöhmichen kiidätettiin suoraan kentältä sairaalaan.

Tasapeli varmisti Hongalle lohkovoiton. FC Lahden ohut jatkosauma pysyi myös vielä elossa, mutta jatkomahdollisuuksista kiinni pitäminen vaatii lahtelaisilta ehdottomasti voiton lohkovaiheen päätösottelussa MYPAa vastaan.