Jerry Voutilainen pamautti KuPSin voittomaalin.
25.2.2012 18:44:00

KuPS haki pisteet Vaasasta

KuPS nappasi lauantaina niukan 1-0-voiton VPS:sta Liigacupissa ja tiukensi lohko 3:n tilannetta entisestään.

Vaasan Palloseura sai Botniahallin iltapäivässä luotua enemmän maalintekopaikkoja kuin vieraileva kaimaseura Kuopiosta. Verkon perukoille pallon sai kuitenkin ainoastaan KuPS. 

Pelin kolmannella minuutilla Vepsun Riku Heini harhautti hyvin kaksi kuopiolaista ja eteni rangaistusalueelle. Juuri ennen laukausta vieraiden puolustus pääsi liukumaan eteen, ja tilanteesta seurasi vain kulmapotku. Vieraat saivat ensimmäisen paikkansa pari minuuttia myöhemmin. Miikka Ilo keskitti vasemmalta ja virolainen testimies Sander Puri nousi takatolpalla puskuun, mutta Juuso Kevari Vepsun maalilla liimasi pallon varmasti.

Paikkoja oli tämän jälkeen kummallakin, mutta aivan selkeitä maalitilanteita ei nähty. 24. minuutilla Vepsun loistavia pitkiä syöttöjä viljellyt testimies Denis Abdulahi lähetti yhden mainioista palloistaan. Jarno Parikka oli saada alakerrasta lähetetyn pitkän syötön haltuunsa kahden puolustajan välistä ja päästä karkuun, mutta ei aivan onnistunut. KuPS-vahti Joonas Pöntinen tuli vastaan ja nappasi pelivälineen.

Ensimmäisen puoliajan lopulla kotijoukkueella oli enemmän tilanteita, mutta 41. minuutilla Vepsun alakerrassa tarjoiltiin vieraille loistavaa tilannetta karmealla harhasyötöllä. Paananen kuljetti palloa kolmella kahta vastaan -hyökkäyksessä, mutta raidan toppari Augustine Jibrin katkoi tämän ratkaisevan syötön.

Toisen puoliajan alkuun joukkueet tekivät vaihtoja. VPS otti pois Fowlerin ja Bölingin, tilalle Jyrki Saranpää ja Steven Morrissey. Saranpää meni toppariksi, ja Abdulahi nousi keskikentän keskustaan. Vieraat puolestaan vaihtoivat Paanasen Jerry Voutilaiseen.  KuPSin Esa Pekosen tekemä vaihto osui niin nappiin kuin voi vain osua, sillä vieraat siirtyivät johtoon heti toisen jakson alussa. Atte Hoivala viuhutti keskityksen oikealta laidalta, ja hetkeä aiemmin kentälle tullut Voutilainen puski vaikeasta asennosta vieraat johtoon.

Jos pelin ensimmäinen puoliaika oli hienokseltaan KuPSin, maalin jälkeen mentiin lähinnä yhtä maalia. 52. minuutilla pitkä rajaheitto tuotti jälleen Vepsulle tilanteenpoikasen. Jibrin sai liipattua palloa hieman eteenpäin rajaheitosta, mutta Morrisseyn laukaus pomppivaan pelivälineeseen epäonnistui. Hetkeä myöhemmin Uimaniemi oli VPS-hyökkäyksen kärjessä, ja pääsikin laukomaan pienestä kulmasta vaarallisesti. Pöntinen haparoi, mutta sai juuri ja juuri kauhottua pallon haltuunsa.

55. minuutilla KuPS sai vapaapotkun oikealta puolelta, hieman reilusta 20 metristä. Ilo laukoi vasurillaan hyvännäköisen vapaapotkun, mutta Kevari venytti komeaan torjuntaan takatolpan tuntumasta. Kolme minuuttia myöhemmin Morrissey oli päästä läpi Abdulahin syötöstä linjan taakse, mutta Pöntinen ehti kuin ehtikin palloon hieman ennen aivan uutta virtaa Vepsun hyökkäyspeliin tuonutta jamaikalaishyökkääjää..

65. minuutilla Pöntinen liukastui päätyrajan tuntumassa ja pelasi palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Liigakaudella tilanteesta olisi todennäköisesti seurannut KuPS-vahdille punainen kortti, mutta tällä kertaa Pöntinen välttyi ulosajolta. Tilanteesta seurasi kuitenkin vapaapotku aivan päätyrajan tuntumasta. Heini lähetti vaarallisen pallon boksiin, ja Jibrin pääsikin päineen väliin. Pusku vain suuntautui hyvästä paikasta suoraan kohti Pöntistä.

Viisi minuuttia edellisestä Morrissey sai pallon KuPSin rangaistusalueen oikealla laidalla. Mies katseli hetken syöttöpaikkaa, ja kun sitä ei löytynyt, laukoi itse kohti etualakulmaa. Veto sujahti sivuverkkoon. 71. minuutilla Abdulahin loistava puolenvaihto löysi oikealla aivan vapaana olleen O'Brian Woodbinen. Tämä lähetti luukulle kovan matalan keskityksen, mutta Morrissey ei aivan osunut palloon kymmenessä metrissä.

74. minuutilla Heini pääsi kurottamaan jalkaansa oikealta tulleeseen keskitykseen, mutta jatko karkasi selvästi ohi maalin. Minuuttia myöhemmin VPS sai vapaapotkun rangaistusalueen oikean kulman tuntumasta. Parikka jatkoi Heinin keskityksen päällään kohti takayläkulmaa, mutta pallo kaarsi puolisen metriä yli maalin.

Paikkoja Vepsulla riitti, mutta tuloksetta ja viimeisen viiden minuutin aikana VPS ei enää onnistunut mitään vaarallisempaa luomaan. Lukuisista paikoista huolimatta raita ei siis onnistunut maalinteossa, joten vieraat onnistuivat ryöstämään mukaansa kaikki kolme pistettä.

Voitolla KuPS ilmoittautui myös tiukasti taisteluun jatkopaikoista. Lohkon kaikki neljä joukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä, kun kullakin on pelattuna neljä ottelua.

 


  • Yhteistyössä: