Joni Aho viimeisteli ottelun voittomaalin.
24.2.2012 19.05.00

Inter kaatoi Hakan

FC Inter otti toisen voittonsa Liigacupissa kaatamalla Valkeakosken Hakan kotikentällään 2-0 (0-0). Interin maaleista vastasivat Joni Aho ja Mika Ojala.

Mika Ojala oli hyvässä maalipaikassa jo pelin 5. minuutilla. Hakan maalivahti Ville Kauppinen torjui kuitenkin jaloillaan Inter-hyökkääjän laukauksen. Tilanteen pohjusti hyvällä pallonriistolla Pim Bouwman.

Hakan avausjakson ainoa maalipaikka tuli joukkueeseen vastikään siirtyneelle Jami Puustiselle. Hänen laukauksen Inter-vahti Magnus Bahne sai torjuttua täpärästi kulmapotkuksi.

Omat paikkansa kotijoukkueesta oli ensimmäisellä jaksolla sekä Irakli Sirbiladzella että Interin edellisen ottelun sankarilla Severi Paajasella. Kumpikin pelaaja joutui kuitenkin tunnustamaan Haka-vahti Kauppisen etevämmäksi.

Interin pelin hallinta tuotti tulosta 54. minuutilla. Tuolloin Ojala lähetti kierteisen vapaapotkun Haka-maalille. Pallo muutti hivenen suuntaa Haka-puolustajasta, jonka seurauksena pallo osui Joni Ahon polveen ja kimposi siitä Hakan maalin kattoon.

Avausmaalin jälkeen Inter haki voimakkaasti toista osumaa. Vaihdosta kentälle pelin 65. minuutilla tullut Guy Gnabouyou pelasi itsensä kahdesti vapaaseen laukaisupaikkaan, mutta kummassakin tilanteessa Kauppinen veti pidemmän korren.

Paras Gnabouyoun paikka nähtiin kuitenkin 84. minuutilla, kun Joni Kauko pudotti päällään pallon maalin eteen. Ranskalaispelaaja pääsi kenenkään estelemättä laukomaan pallon kohti tyhjää Haka-maalia, mutta Interin harmiksi pallo kumahti kuitenkin maalin poikkipuuhun.

Tuhlaajapoika Gnabouyou pohjusti hyvällä syötöllään ottelun ratkaisun kaksi minuuttia myöhemmin. Tarkka syöttö 16-rajaa pitkin Mika Ojalalle, joka laukoi pallon kierteellä oikeaan yläkulmaan ja peli oli sitä myötä ratkennut.