Seve iski hattutempun.
17.2.2012 19.51.00

Inter murskasi IFK Mariehamnin

FC Inter otti selvän voiton Liigacupissa kaataessaan kotikentällään IFK Mariehamnin 5-0 (2-0).

Interin Severi Paajanen vietti unohtumatonta iltaa perjantaina. Viikko sitten Suomi XI:n riveissä Komia-turnauksessa urakoinut Paajanen laukoi ottelussa kolme maalia. Tämän lisäksi "Seve" pohjusti hyvällä prässillä Irakli Sirbiladzen osuman.

Perjantain ottelu olisi ehkä voinut saada toisen käsikirjoituksen, jos Aleksei Kangaskolkka olisi käyttänyt ensimmäisen vartin maalipaikkansa hyväksi. Ensimmäisen paikan hyökkääjä sohi suoraan Interin maalivahti Magnus Bahnen syliin ja läpiajon päätteeksi lähtenyt nosto osui Interin maalin pystypuuhun.

Inter sen sijaan aloitti maalien tekemisen pelin 6. minuutilla. Tuolloin Severi Paajanen puski Mika Ojalan antaman kulmapotkun komeasti maalin takakulmaan yli IFK:n maalia avausjakson vartioineen Oskari Forsmanin.

Loisto-ottelun pelannut Paajanen oli pohjustamassa upealla keskityksellä Irakli Sirbiladzen maalipaikkaa 24. minuutilla. Georgialaishyökkääjän komea syksypusku osui kuitenkin maalin pystypuuhun ja virui lopulta lähes maaliviivaa pitkin väljemmille vesille.

Interin toinen maali syntyi komean vastahyökkäyksen päätteeksi puolen tunnin kohdalla. Maalista vastasi jälleen Henri Lehtosen pystysyötön jälkeen Paajanen. Maali jäi avausjakson viimeiseksi, vaikka Siblidaze puski pallon kertaalleen jakson lopulla maalin pystytolppaan.

Ottelu ratkesi lopulta heti toisen jakson alussa, jonka aikana Inter iski kahdesti. Maalinteon aloitti kauden toistaiseksi komeimmalla maalilla Severi Paajanen. Interin keskikenttäpelaaja laukoi pallon pompusta yläriman kautta yli tilanteessa maalista oikeaoppisesti ulkona olleen Josh Wicksin.

Minuuttia myöhemmin Paajanen prässäsi IFK:n maalille toiselle jaksolle tullutta Wicksia. IFK-vahdin purkupallo kimposi Paajasen jalan kautta Sirbiladzelle, joka siirsi pallon tyhjään IFK-maaliin. Wicks oli mies paikallaan 63. minuutilla, kun hän torjui huikealla syöksyllä Ville Nikkarin avopaikan.

IFK:n toisen jakson vaarallisin paikka nähtiin pari minuuttia Nikkarin paikan jälkeen. Tuolloin Magnus Bahne sai venyä parhaimpaansa torjuessaan Mohammed Saiedin laukauksen maalin yläkulmasta.

Ottelun loppulukemat viimeisteli Solomon Duahin tarkan syötön päätteeksi Guy Gnabouyou varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Maalin myötä Interille siis komea 5-0 voitto ja kauden avauspisteet Liigacupin alkulohkossa.