Dudu viimeisteli kaksi osumaa.
17.2.2012 16.42.00

Honka varmisti jatkopaikkansa

FC Honka varmisti paikkansa Liigacupin jatkopeleissä, kun se otti jo neljännen voittonsa kaatamalla HJK:n selvästi 4-0 (1-0).

Honka otti peliä hieman enemmän haltuunsa heti alusta ja kahdeksannella minuutilla nähtiinkin hyvä hyökkäys. Jussi Vasara pelasi HJK:n linjan eteen Dudulle, joka jatkoi pelivälineen Äijälälle vasemmalle. Äijälä laukoi boksista, mutta Ville Wallén torjui.

19. minuutilla Honka siirtyi johtoon Duarte Tammilehdon todella huikealla vapaapotkumaalilla. Honka sai vaparin vajaasta 25 metristä keskeltä ja Tammilehto tälläsi pelivälineen vastustamattomasti HJK-maalin yläkulmaan.

HJK sai luotua muutamia puolittaisia paikkoja ja 40. minuutilla ex-Honka Demba Savage sai pallon myös maaliin asti, mutta tilanne oli selvä paitsio. Vielä juuri ennen taukoa Joel Pohjanpalo kokeili noin 20 metristä, mutta Honka-maalia vartioinut Tuomas Peltonen venytti ja nosti pelivälineen maalin yli.

Toinen puoliaika oli vanhentunut vain reilut viisi minuuttia, kun Honka iski toistamiseen. Jussi Vasara vapautti Dudun komealla syötöllä läpi hieman oikealta. Dudu tarjoili boksissa vielä mukaan nousseelle Äijälälle, jolla oli helppo työ iskeä pallo tyhjään maaliin.

Reilun tunnin kohdalla Honka tuli vaarallisesti oikealta. Vasara pelasi boksiin ja Henri Aalto laukoi tulisesti, mutta Wallén torjui kulmaksi.

HJK sai hetkeksi hieman otetta pelistä, mutta Honka iski jälleen 70. minuutilla. Pienen painostusjakson jälkeen Tammilehto keskitti vasemmalta päädystä takakulmalle ja Dudu puski pelivälineen verkkoon.

Ajoittain tunteet myös hieman kuumenivat ja peli koveni. Varoituksia jaettiin ja 74. minuutilla erotuomari Antti Munukka näytti punaista korttia Hongan Sampo Koskiselle. HJK ei kuitenkaan miesylivoimaansa pystynyt hyödyntämään Hongan puolustaessa erittäin kurinalaisesti.

Honka sen sijaan iski vielä kertaalleen viisi minuuttia ennen loppua nopean hyökkäyksen päätteeksi. Peltonen avasi Moshtagh Yaghoubille, joka vapautti Dudun läpi vasemmalta. Dudu ajoi boksiin ja viimeisteli etukulmasta sinetöiden Hongan 4-0- voiton.

Mikael Lähteellä oli vielä paikka kaunistella lukemia aivan viime hetkillä, kun Yaghoubi keskitti hyvän pallon oikealta, mutta ohjaus meni yli maalin.

Honka otti neljännen voittonsa yhtä monessa Liigacupin ottelussa ja varmisti samalla myös jatkopaikkansa. HJK:lla puolestaan on neljästä ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Honka-HJK 4-0 (1-0)
19. 1-0 Duarte Tammilehto
51. 2-0 Ilari Äijälä