"Allu" oli IFK:n tehomies perjantaina.
3.2.2012 23:16:00

IFK avasi Liigacupin komealla voitolla

IFK Mariehamn kaatoi ensimmäisessä Liigacupin ottelussaan perjantaina Eckeröhallenissa TPS:n selkein 3-0 (2-0) –lukemin.

TPS aloitti ottelun hyvin ja piti tahtipuikkoa hallussaan ensimmäiset 15 minuuttia. Tilanteitakin TPS loi, mutta varsinaisia maalipaikkoja oli kuitenkin vähän. Peli kääntyi 18. minuutilla, kun Wilhelm Ingves antoi mainion syötön kahden TPS-puolustajan välistä ja Aleksei Kangaskolkka karkasi läpi ohittaen Henrik Moisanderin TPS-maalilla. Jo seuraavalla minuutilla Ingves otettiin vaihtoon ja tilalle tuli Ermin Gadzo, joka sai välittömästi paikan, mutta numerot pysyivät 1-0:ssa.

25 minuuttia oli pelattu, kun Allan Olesen keskitti oikealta laidalta maalia kohti rynnänneelle Kangaskolkalle, joka puski illan toisen osumansa. Tämän jälkeen TPS painoi vahvasti hakien tasoitusta. IFK:n maalilla Joel Samaken edessä alkoi tapahtua ja lähinnä kavennus oli, kun vain Kristian Kojolan pelastus maaliviivalta pelasti isännät.

Hiukan ennen taukoa TPS sai rangaistuspotkun Kangaskolkan työnnettyä TPS-pelaajaa kyynärpäällään kaksinkamppailutilanteessa. 11-metrinen oli kova ja matala, mutta testimaalivahti Samake oli hereillä ja torjui pilkun.

Toista puoliaikaa oli pelattu vajaa vartti, kun Kangaskolkka oli jälleen esille. Hänen laukauksensa suuntautui kohti Mattias Wiklöfiä, joka pani päänsä väliin ja ohjasi pallon maaliin. 3-0-tilanteessa ottelu alkoi tuntua ratkenneelta.

IFK:n osalta Amos Ekhalien ja Patrik Byskatan yhteistyö keskikentällä toimi erittäin hyvin ja kaksikko täydensi toisiaan mainiosti. Avaukseen päässyt Rezgar Amani oli pirteä ilmestys nopeine jalkoineen ja toisella puoliajalla hän oli lähellä myös maalintekoa pujoteltuaan rangaistusalueelle, mutta Moisander pelasti tilanteen.

IFK avasi näin pistetilinsä Liigacupin avauksessaan täydellä kolmen pisteen potilla. Myös TPS:llä on koossa kolme pistettä FC Inter –voitosta viikko sitten.

IFK Mariehamn – TPS 3-0 (2-0)

18. 1-0 Aleksei Kangaskolkka

25. 2-0 Aleksei Kangaskolkka

57. 3-0 Mattias Wiklöf

 


  • Yhteistyössä: