Mika Ojala on Vuoden liigakeskikenttäpelaaja 2011.
3.12.2011 11:39:00

Veikkausliigan kauden 2011 pelipaikkojen parhaat nimetty

Veikkausliiga on perinteiseen tapaan nimennyt pelipaikoittain kauden parhaat pelaajat sekä kauden liigavalmentajan. Valinnat on suorittanut asiantuntijaraati.

Vuoden liigamaalivahti: Ville Wallén (HJK)
Mestarijoukkue HJK takoi kaudella 2011 maaleja ennätystahtia, mutta myös joukkueen puolustus on ollut erittäin tiivis. HJK:n puolustuksen viimeisenä lukkona kokenut Ville Wallén on pelannut tasaisen varman kauden. Wallén on joukkueen todellisia luottopelaajia ja kapteeninnauha käsivarressa kertoo hänen asemastaan mestarijoukkueessa jo omaa kieltään.

Vuoden liigapuolustaja: Mathias Lindström (HJK)
HJK:n puolustus on läpi kauden pelannut varmasti, vaikka miehiä on vaihtunut runsaastikin. Vakiomiehenä takalinjoilla on luutinut kuitenkin Mathias Lindström, joka on hallinnut HJK:n maalinedustaa isännän ottein viikosta toiseen. Puolustustehtäviensä ohella Lindström on ehtinyt kahdesti myös maalintekoon kauden aikana.

Vuoden liigakeskikenttäpelaaja: Mika Ojala (Inter)
Tilastot kertovat kaiken: 16 maalia ja 18 maalisyöttöä ennen kauden päätöskierrosta ovat huikeita määriä. Historiallisesti kaksi kertaa peräkkäin Veikkausliigan kuukauden pelaajan tittelin kesällä napannut FC Interin Mika Ojala on ollut kauden ehdottomia hahmoja liigakentillä, mistä osoituksena on myös Iltalehden Leijonapörssin selkeä voitto.

Vuoden liigahyökkääjä: Timo Furuholm (Inter)
20 maalin rajan ylittäminen Veikkausliigakaudella ei nykyaikana ole kovin yleinen tapahtuma. Loukkaantumiset taakseen jättänyt FC Interin hyökkääjä Timo Furuholm osoitti kuitenkin, että mahdotonta rajan rikkominen ei ole. Furuholm on ennen päätöskierrosta kiinni vielä Veikkausliigan kaikkien aikojen yhden kauden maaliennätyksessäkin ja on ollut erittäin tärkeä osa Interin tehokasta hyökkäyspeliä.

Vuoden liigavalmentaja: HJK:n valmennusryhmä (Antti Muurinen, Juho Rantala, Jani Viander, Jaakko Nevanlinna, Sasu Setälä, Iira Riihilahti)
Vuoden liigavalmentajana palkitaan tällä kaudella koko HJK:n huimaan lentoon saanut valmennusryhmä. Päävalmentaja Antti Muurisen johdolla ryhmä sai HJK:n sellaiseen vireeseen, että mestaruus ratkesi lopullisesti jo lokakuun alussa ja ero seuraaviin kasvoi lopulta pitkälti yli 20 pisteeseen. HJK:n valmennusryhmässä jokaisella on selvät tehtävänsä ja ryhmä on osoittanut mitä yhteispelillä voidaan saavuttaa.

Pelipaikkojen parhaat palkitaan lauantaina Veikkausliigakauden päätöskierroksen yhteydessä.

 


  • Yhteistyössä: