Parikka iski Klubille kahdesti.
27.1.2011 7.40.00

LIIGACUP: HJK nappasi voiton TPS:stä

Perinteiset jalkapalloseurat TPS ja HJK starttasivat Liigacup-taipaleensa tiistaina. HJK vei ottelun nimiinsä ansaitusti numeroin 3-1(1-1). Voiton takuumiehenä toimi vaihdosta sisään tullut Jarno Parikka kahdella osumallaan.

Kotijoukkue TPS loi painetta pelin alkuhetkillä vieraiden maalille, mutta muutamista kulmapotkuista ei syntynyt toivottua tulosta. HJK sai kuitenkin heikon alun jälkeen nopeasti pelijuonesta kiinni ja tämän jälkeen pelissä edettiin tasatahtiin.

TPS joutui suorittamaan ottelussa pelaajavaihdon jo 25. minuutilla, kun Patrik Lomski linkkasi vaihtoon nilkkavamman vuoksi. Alban Ferati tuli hänen tilalleen.

HJK onnistui siirtymään ottelussa johtoon puolen tunnin pelin jälkeen TPS-puolustuksen virheen seurauksena. Sami Rähmönen potkaisi pallosta ohitse omalla puolustusalueella ja 19-vuotias keskikenttämies Alexander Ring kiitti tästä ampumalla pelivälineen varmasti maalin vasempaan alanurkkaan.

Turkulaiset eivät jääneet tuleen makaamaan, vaan joukkueen kapteeni Jarno Heinikangas onnistui tuomaan TPS:n tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin siistillä ohjauksella Toni Kolehmaisen tarjoilemasta kulmapotkusta.

Sami Rähmönen oli viedä kotijoukkueen vielä johtoon ennen taukovihellystä, mutta hänen laukauksena kimposi HJK:n puolustuksen kautta poikkipuuhun. Tauolle siirryttiin siis tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla edettiin pitkään tasatilanteessa, kunnes 67. minuutilla Jarno Parikka vei HJK:n 2-1 johtoon vapaapotkusta. Vain viisi minuuttia aikaisemmin vaihdosta kentälle tulleen Parikan vapaapotku noin 23 metristä otti kimmokkeen TPS:n asettamasta muurista ja singahti maaliin ohi voimattoman maalivahti Henrik Moisanderin.

Klubi oli karata kahden maalin karkumatkalle vain tovia myöhemmin, mutta Dawda Bah’n laukaus osui voimalla ylärimaan. Tämän jälkeen HJK-vahti Tomas Karike venyi maalillaan näyttävään torjuntaan Toni Kolehmaisen ampuman vapaapotkun eteen.

Ottelun lopussa nähtiin kuitenkin vielä yksi täysiosuma, kun Heinikangas kaatoi boksin sisällä rangaistuspotkun arvoisesti Jarno Parikan, joka itse laukoi yliajalla ottelun loppuluvut 3-1 pilkulta verkkoihin.

TPS – HJK 1
-3 (1-1)

28 min. 0-1 Alexander Ring
38 min. 1-1 Jarno Heinikangas
67 min. 1-2 Jarno Parikka
90 min. 1-3 Jarno Parikka rp.