Kuningas oli hyvässä vireessä.
23.9.2009 21:02:00

Litmanen tehopäällä juhlaottelussaan

Jari Litmanen pelasi 100. Veikkausliigaottelunsa keskiviikkona ja juhlisti merkkipaalua iskemällä kaksi maalia JJK:n verkkoon. Lopulta Lahti voitti ottelun 3-1 (3-0). Voitto varmisti lahtelaisten sarjapaikan lopullisesti ja pudotti JJK:n sarjataulukon viimeiseksi.

Lahti sai otteluun unelma-alun, kun Kalle Eerolan vasuri puhui tehokkaasti ja laukaus upposi JJK:n verkkoon. Heti perään Lahdella oli oiva paikka siirtyä kahden maalin johtoon, kun Konsta Hietanen ja Rafael pääsivät kaksin läpi. Rafael syötti vielä Hietaselle, jonka laukauksen Mihaly Szerovay kuitenkin torjui. 30. minuutin jälkeen Litmanen iski kauden ensimmäisen maalinsa. Maalinedusruuhkasta Litmanen laukoi pallon varmasti maaliin. 43. minuutilla juhlakalu oli jälleen asialla. Hietanen keskitti ja Litmanen laukoi pallon kattoon. ”Kuningas” oli lähellä tehdä jo hattutempun, mutta Rafael siirsi maaliin menevän pallon paitsioasemasta verkkoon.

Toisella jaksolla hallinta säilyi edelleen kotijoukkueella, mutta JJK teki puoliajan ainoan maalin. Vaihdosta kentälle tullut Tommi Kari ampui rangaistusalueen sisältä pallon tarkasti tolpan viereen kaventaen lukemat. JJK ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut loppukiriä aikaiseksi ja lahtelaiset pystyivät varsin helposti säilyttämään johtoasemansa loppuun saakka.

Tappio tiesi JJK:lle sitä, että se putosi suoran putoajan paikalle. Lahti isännöi seuraavaksi sunnuntaina Hakaa. JJK puolestaan isännöi lauantaina VPS:aa.

 

 


  • Yhteistyössä: