Dawda Bah keräsi klassikosta tehot 2+1
27.7.2009 9:16:00

HJK ja Haka jakoivat pisteet

Veikkausliigan sunnuntaisessa klassikko-ottelussa HJK-Haka nähtiin värikäs kamppailu ja yhteensä kuusi maalia. Johtopaikka vaihteli taajaan pelin kuluessa, ja lopulta Klubin vaihtomies Akseli Pelvas sinetöi viime hetkillä päätöslukemat 3-3 (2-1). Sekä Hakan Sebastian Strandvall että HJK:n Dawda Bah iskivät kaksi maalia mieheen.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, ja pelikello ehti edetä 6. minuutille, kun vierasjoukkue siirtyi johtoon Sebastian Strandvallin sijoitettua pallon tolpan juureen. Esityön teki Antti Hynynen.

Klubi ei aikaisesta maalista häkeltynyt, vaan kuusi minuuttia myöhemmin isännät tasoittivat pelin. Sebastian Sorsa keskitti ja Dawda Bah tuikkasi takatolpalta joukkueensa avausosuman.

Jatkossakin HJK vei hieman peliä, ja pallo oli toisen kerran koskilaisten verkossa 38. minuutilla. Asialla oli jälleen Bah, joka harhautti Hakan puolustajan ja laukoi komeasti etunurkkaan. Tällä kertaa syöttömerkinnän sai ex-hakalainen Cheyne Fowler. Osuma oli gambialaishyökkääjän kauden viides. Tauolle mentiin kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Toisella puoliajalla peli jatkui tasaisena taisteluna. Reilun viiden minuutin kohdalla Haka sai pallon jo verkkoon saakka, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Vierasjoukkueen tasoitus nähtiin lopulta 68. minuutilla, kun Jarno Mattila eteni ja laukoi ohi HJK-vahti Ville Wallénin.

Takaisku antoi Klubille lisää virtaa, ja pelin hallinta näytti siirtyvän helsinkiläisille. Haka oli kuitenkin toista mieltä, ja Strandvall iski koskilaiset jälleen johtoon 72. minuutilla. Oivaltavan syötön Strandvallin kauden neljänteen osumaan antoi Mikko Innanen.

Tappiolle jouduttuaan HJK haki vimmatusti tasoitusta, joka onnistuikin 87. minuutilla. Vaihtomies Akseli Pelvas pääsi nokikkain Haka-vahti Janne Korhosen kanssa ja nosti pallon verkkoon. Ratkaisevan syötön antoi Bah.

Lisää maaleja ei Finnair Stadiumilla enää nähty, joten pisteet jaettiin lukemin 3-3. HJK jatkaa edelleen sarjakärjessä, ja Haka seuraa toisena neljän pinnan päässä.

 


  • Yhteistyössä: