Rafu iski kaksi.
3.7.2009 12:42:00

Eurooppa-liiga: FC Lahti upeaan voittoon

FC Lahden taival UEFA:n Eurooppa-liigassa alkoi maukkaalla 4-1 kotivoitolla albanialaista Dinamo Tiranaa vastaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se, että neljä osumaa viidestä oli päällä tehtyjä maaleja.

Lahti sai otteluun unelma-alun, kun toisella minuutilla Jari Litmanen käynnisti hyökkäyksen ja syötti pallon vasempaan laitaan Konsta Hietaselle. Hietasen kierteisen keskityksen puski verkon perukoille Rafael .

Maalin jälkeen ote oli hienokseltaan vierailijoilla, jotka pyörittivät nätisti peliä keskialueella. Pelikellossa oli aikaa 28. minuuttia, kun Lahden stadionilla nähtiin tasoitusosuma. Bekim Kuli puski oikealta laidalta tulleen vapaapotkun takakulmalta verkkoon.

Lahti ei kuitenkaan lannistunut, vaan pääsi paremmin peliin mukaan ja siirtyi jälleen johtoon pari minuuttia ennen taukovihellystä. Janne Moilanen puski Litmasen antamasta kulmapotkusta kotijoukkueen taukojohtoon.

Päämaaleilla jatkettiin myös toisella puoliajalla. Litmasen tarkka kulmapotku tavoitti Heikki Haaran pään ja näin pallo oli jälleen albanialaisten verkossa. Toista puoliaikaa oli käyty tuolloin seitsemän minuuttia.

Ottelun toinen puolikas oli FC Lahdelta huomattavasti pirteämpää peliä kuin ensimmäinen. Lopullinen niitti tuli 86. minuutin kohdalla. Rafael maalasi illan toisen osumansa Litmasen läpisyötön jälkeen. Lähimmäksi kavennusta Dinamo Tirana pääsi hetkeä aikaisemmin, kun Sead Hadžibulic pommitti ylärimaan.

Yleisöä Lahden stadionilla oli mukavasti 3240. Toinen osaottelu pelataan jo ensi keskiviikkona Albanian pääkaupungissa Tiranassa.

FC Lahden kokoonpano: Szentpeteri, Haara, Toivomäki, Moilanen, Eerola, Fofana (61. Heini), Litmanen, Hietanen (46. Shala), Vanninen, Korte, Rafael (87. Länsitalo).

 

 


  • Yhteistyössä: