Hongalla oli aihetta tuulettaa.
26.6.2009 15.21.00

Honka kukisti KuPSin selvästi

FC Honka palasi kotiareenalleen Tapiolan urheilupuistoon remontin jälkeen ja tarjosi yli 4000-päiselle kotiyleisölle aihetta riemuun ottamalla selvän 4-1 (2-0) –voiton vierailleesta Kuopion Palloseurasta. Numeroissa ei juuri selittämistä ollut, sen verran selvästi Honka ottelua hallitsi.

Peli kulki alusta saakka Hongan hallinnassa, eikä KuPS juuri päässyt kotijoukkueen maalia uhkaamaan. Hongan hallinta toi tulosta 19. minuutilla, kun Demba Savage ensin petasi Jaakko Lepolalle vetopaikan 20 metriin. KuPS-maalivahti torjui Lepolan laukauksen hyvin kulmapotkuksi, jonka Joel Perovuo pelasi Iiro Aallon kautta lyhyenä. Aalto pelasi pallon jälleen Lepolalle 20 metriin, tämä laukoi uudestaan ja Savage ohjasi pallon ohi Iiskolan.

Hiukan ennen tauko ilmassa alkoi olla jo ratkaisun makua, kun Hermanni Vuorinen sai pallon rangaistusalueella haltuunsa. Hän eteni päätyyn ja syötti takaviistoon Rasmus Schüllerille, joka pääsi vapaasti laukomaan 10 metristä lukemiksi 2-0.

Avausjakson lopun suurimman huomion varasti kentälle juossut jänis, enempiä osumia ei kuitenkaan ennen taukoa nähty.

Toisen jakson alussa verkkoja venytettiin sitten urakalla. 48. minuutilla Vuorinen karkasi pitkästä pystysyötöstä KuPS-puolustuksen estelyistä huolimatta ja laukoi taka-alakulmaan Hongan jo kolmen maalin johtoon.

KuPS tuli kuitenkin vielä. 51. minuutilla Hongan Ville Koskimaa katkaisi Tero Taipaleen syötön vain puolittain ja Ilja Venäläinen pääsi yksin läpi ja sijoitti numeroiksi 3-1. Jo heti seuraavan hyökkäyksen päätteeksi pallo oli kuitenkin jälleen KuPSin maalissa. Sampo Koskinen eteni vahvasti vasenta laitaa ja kavensi sisään, löysi syötöllään Lepolan, joka laukoi vastustamattomasti sinetin Hongan voitolle.

Numeroissa 4-1 peli alkoi olla selvä ja joukkueet alkoivat jo odotella päätösvihellystä. Voiton myötä Honka jatkaa seitsemännelle sijalla, mutta hyvin kärjen tuntumassa. KuPS puolestaan juuttui yhä tukevammin jumbosijalle.