Rafu joutuu pitkälle sairauslomalle.
21.2.2009 17:52:00

Rafael sivussa kuukausia

FC Lahden tähtihyökkääjä Rafael on sivussa peleistä vähintään kesäkuun lopulle. Magneettikuvaus paljasti polven takaristisiteen osittaisen repeämän.

Rafael polvi vääntyi keskiviikkona IFK-ottelun viime minuuteilla. Vastustaja työnsi brassihyökkääjän nurin ja kaatui itse tämän päälle pelaajan suojatessa palloa päätyviivalla. Rafaelin polvi vääntyi vastustajan painosta.
- Takaristiside vähän harvinaisempi. Yleensä se on eturistiside mikä menee, FC Lahden päävalmentaja Ilkka Mäkelä miettii.

Polven stabiliteetti tarkistetaan kuun vaihteessa ja tuolloin selviää mahdollinen leikkaustarve. Ilman leikkausta kuntoutusaika pelikuntoon arvioidaan vähintään neljäksi kuukaudeksi. Mikäli leikkausta tarvitaan, venyy arvio vielä kuukausilla eli koko pelikausi on tuolloin uhattuna.
- Minimissään Rafael on sivussa neljä kuukautta. Ja se arvio on puristettu minimiin. Kuun vaihteessa tarkistetaan vielä tilanne tarkemmin. Nyt se on vielä liian kivuliasta eikä hän saa jalkaansa taivutettua eikä polven väljyyttä pääse näkemään. Myöhemmin selviää sitten tarvitaanko leikkausta, Mäkelä harmittelee.

 


  • Yhteistyössä: