Popovitsin mittava ura jatkuu HJK:ssa.
22.12.2008 16:27:00

Legendaarinen Valeri Popovits HJK:n riveihin

HJK on hankkinut riveihinsä todellisen Veikkausliigalegendan - Valeri Popovitsin. "Tsaari" edusti Hakaa vuodet 1994-2008 mutta pitkä yhteistyö tuli päätökseen sopimuserimielisyyksien vuoksi. Sopimus kattaa kauden 2009.

Popovits, 38, on pelannut Veikkausliigassa huikeat 378 ottelua ja paukuttanut niissä peräti 163 maalia. Se on Veikkausliigan ennätys. Koko satavuotisessa jalkapallon pääsarjahistoriassa vain neljä miestä on tehnyt enemmän maaleja kuin "Tsaari".

Popovits on valittu neljästi Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi ja hän on voittanut mestaruuden huikeat viisi kertaa. Suomen Cupeja on tullut kolme ja himmeämpiä mitaleita liigasta puolisen tusinaa. Popovits on voittanut liigan tehopörssin lukuisia kertoja ja maalikuninkuuden kahdesti. "Tsaari" on voittanut myös 1. divisioonan maalikuninkuuden kaksi kertaa.

Tsaari tunnetaan loistavasta pelikäsityksestään ja pelinlukutaidosta. Maalisyöttöjä ei ole niin tarkasti vuosien varrella tilastoitu, mutta niitä miehen tilillä on varmasti useampi sata.

HJK:n ja Popovitsin sopimus kattaa kauden 2009 ja "Tsaari" aloittaa harjoittelun Klubin riveissä heti perjantaina.

- Olemme tosi iloisia, että olemme saaneet riveihimme todellisen Veikkausliigalegendan ja pelaajaikonin. Vastaavan tyyppistä pelaajaa on vaikea löytää Suomen sarjoista ja Popovitsin ohella Litmanen on ainoa samantyyppinen pelintekijä - ässäsyöttöjen antaja. Popovits tuo sellaisen asian lisää meidän peliin, mikä on puuttunut Eremenko juniorin lähdön jälkeen. Popovits tuo meidän peliin paljon lisämahdollisuuksia, iloitsee HJK:n urheilujohtaja Tuomo Saarnio.

Valeri Popovits
s. 18.5.1970 Gorki, Venäjä
185 cm / 85 kg
378 liigaottelua / 163 maalia
5 mestaruutta, kaksi hopeaa, kaksi pronssia, kolme Suomen Cupin voittoa
4 valintaa liigan parhaaksi pelaajaksi, maalikuningas 1995 ja 1999.
Seurat Suomessa: TPV, Ilves, Haka
Seurat ulkomailla: Himik Dzerzinsk (Venäjä), Lokomotiv Gorki (Venäjä), TsSKA Moskova (Venäjä), Spartak Moskova (Venäjä), Ikast (Tanska), Heerenveen (Hollanti).

 


  • Yhteistyössä: