Ville Jalasto on laukonut Hongan voittomaalin.
23.10.2008 12:15:00

Honka jatkaa cupissa välieriin

FC Honka otti revanssin Tampere Unitedista viime lauantaisen 3-4-kotitappion jälkeen Suomen Cupissa keskiviikkona. Honka eteni cupin välieriin FC Hakaa vastaan kukistamalla tamperelaiset jatkoajan jälkeen lukemin 2-0 (0-0, 0-0).

Ensimmäisellä puoliajalla Honka hallitsi peliä hienokseltaan ja loi useimmat maalipaikat. Ensimmäinen todellinen tilanne osui kuitenkin TamUn Jonne Hjelmille, joka pamautti pallon ylärimaan. Hongan parhaat paikat kirjattiin Nicholas Otarulle, Jussi Vasaralle ja John Weckströmille, mutta maaleja ei ennen taukovihellystä nähty.

Toisella puoliajallakaan ei nähty lauantain ottelun kaltaista ilotulitusta. Maalivahdit Tuomas Peltonen ja Mikko Kavén selvisivät suhteellisen helpolla; paikkoja oli vähän ja harvoista tilanteistakaan palloa ei kohti maalia saatu.

Toisella jaksollakaan ei paikoilla herkuteltu. Joel Perovuo veti tunnin jälkeen kovan vedon yli maalin. TamUn paras tilanne osui Hjelmille Jari Niemen ja Henri Myntin esityön jälkeen. Tuomas Peltonen ei kuitenkaan joutunut edes torjumaan. Loppuminuuteilla Hongan Ville Jalasto pääsi vielä hyvään paikkaan, mutta pamautti pallon yli maalin 11 metristä.

Tulostaulun näyttäessä 90 minuutin jälkeen lukemia 0-0 jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta ja nyt nähtiin myös maaleja. Honka iski pikatahtiin kaksi osumaa pelikellon lähestyessä sataa minuuttia. 98. minuutilla Jalasto laukoi komeasti 20 metristä ylänurkkaan ja kaksi minuuttia myöhemmin Jaakko Lepola sinetöi loppulukemiksi 2-0.

 


  • Yhteistyössä: