Willis Ochieng oli ohittamaton. (Kuva: Juha Tamminen)
4.5.2008 21:20:00

IFK Mariehamn kaatoi MyPan

MyPa ja IFK Mariehamn kohtasivat Veikkausliigan toisen kierroksen ottelussa sunnuntaina. Vierailijajoukkue pystyi käyttämään maalitilanteensa paremmin hyödykseen ja vei ottelun nimiinsä 0-2 (0-1) numeroin.

MyPa lähti otteluun vahvasti ja energisenä vierailijoiden keskittyessä kyttäämään vastaiskuja. Saku Puhakainen pääsi pariin otteeseen vaaralliseen maalipaikkaan, mutta ottelun parhaaksi pelaajaksi palkittu Willis Ochieng oli mies paikallaan. Ensin Puhakainen pääsi yrittämään Toni Huttusen keskityksestä ja hieman myöhemmin Huttunen pelasi hänet läpi, mutta molemmilla kerroilla Ochieng veti pidemmän korren.

24. minuuttia oli pelattu, kun MyPan päässä heilui verkko. Scott Boden pääsi laukomaan rangaistusalueen sisällä ja MyPa-vahti Janne Korhonen torjui laukauksen. MyPan puolustus ei kuitenkaan saanut siivottua palloa väljemmille vesille ja pallo ajautui Mattias Wiklöfille, jolla oli helppo työ siirtää pallo MyPan maaliin.

MyPa ei kuitenkaan maalista hätkähtänyt, vaan rakensi heti seuraavalla minuutilla pari maukasta tekopaikkaa IFK:n maalille. Tarmo Neemelo sai suojattua pallon viiden metrin alueella ja laukoi terävän kääntölaukauksen kohti IFK:n vasenta yläkulmaa, mutta Ochieng venytti yhdellä kädellä pallon kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta Heikki Pulkkinen pääsi puskemaan kohti oikeaa yläkulmaa, mutta jälleen pantterimainen Ochieng venytti kätensä pallon väliin. Kun MyPa ei paikoistaan saanut maalia aikaiseksi siirryttiin puoliajalle IFK:n johdossa.

Toisen jakson alku oli tarkkaa peliä jossa maalipaikoilla ei herkuteltu. Vartti ennen loppua vaihdosta kentälle tullut Tommy Wirtanen lähetti keskityksen takakulmalle ja niinikään vaihdosta hetkeä aiemmin kentälle juossut Wilhelm Ingves pääsi laukomaan pallon maalin kattoon.

MyPa sai oivan kavennuspaikan yhdeksän minuuttia ennen loppua, kun pallo osui IFK-pelaajan käteen ja erotuomari Mattias Gestranius vihelsi rangaistuspotkun. Rankkaria asettui ampumaan Toni Huttunen, joka laukoi pallon kuitenkin yli maalin. Ottelussa ei enempää maaleja nähty ja näin IFK lähti kotimatkalle kolme pistettä taskussaan.

MyPa kohtaa seuraavaksi torstaina kotikentällään FF Jaron, kun taas IFK isännöi FC KooTeePeeta.

 


  • Yhteistyössä: