Toppari Corpache ratkaisi Liigacupin 2008 (kuva: Juhani Järvenpää)
15.4.2008 13.04.00

Inter valloitti Liigacupin

FC Inter sai hyvityksen viime kevään finaalitappiolleen lyömällä lauantaina Finnair Stadiumilla TPS:n Liigacupin loppuottelussa Diego Corpachen osumalla 1-0 (0-0). Samalla joukkue otti ensimmäisen kiinnityksen Turun herruuteen tällä kaudella.

Ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi hienokseltaan TPS:n hallinnassa, mutta Inter ei antanut tuumaakaan periksi. Peli aaltoili vauhdikkaasti kentän päästä päähän.

Ensimmäisen kunnon maalitilanteen loi TPS 23. minuutilla. Chris Cleaver keskitti ja Mikko Paatelainen laukoi volleysta, mutta kuti suuntautui päin Inter-vahti Patrick Bantamoita.

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Paatelaisella oli jälleen hyvä paikka. Nopea veto lähietäisyydeltä sujahti kuitenkin hieman ohi Interin maalin.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä oli Interin vuoro yrittää. Jos Hooiveld lähetti pitkän syötön, jonka tilanteeseen oivallisesti juossut Mika Mäkitalo jatkoi päällään kohti alakulmaa, mutta pallo vieri tolpan vierestä ohi.

Timo Furuholm näytti taitojaan viitisen minuuttia ennen taukoa. Näppärien harhautusten jälkeen kärkimiehen laukaus etukulmasta painui sivuverkkoon. Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle puoliajalle Inter tuli terävästi vyöryttäen hyökkäyksiä TPS-päätyyn. Tepsiläisten paras liike oli jäänyt pukukoppiin, ja paikalliskilpailija oli askeleen edellä.

Lopulta Inter sai hyödynnettyä hallintansa 65. minuutilla. Mika Ojala antoi vapaapotkun oikealta laidalta, ja Diego Corpache nousi komeasti takaa puskemaan pallon ohi TPS-molari Jukka Lehtovaaran.

Maalin jälkeen TPS piristyi hieman, mitä avitti myös kaksi vaihtoa. Jani Sarajärvi korvasi Sami Rähmösen, ja Antti Hakala tuli Riku Riskin tilalle. Vaarallisia maalitilanteita joukkue ei silti saanut luotua. Näin läpi ottelun parempaa syöttöpeliä esittänyt Inter ansaitsi voittonsa.

TPS-Inter 0-1 (0-0)
65. Diego Corpache 0-1

Varoitukset: Jos Hooiveld, Diego Corpache, Mika Ojala (Inter), Urmas Rooba, Chris Cleaver (TPS)

TPS: Jukka Lehtovaara, Janne Vellamo (87. Russinho De Romao), Jarno Heinikangas, Ville Lehtonen, Urmas Rooba, Sami Rähmönen (65. Jani Sarajärvi), Simo Valakari, Chris Cleaver, Mika Ääritalo (79. Patrik Lomski), Riku Riski (65. Antti Hakala), Mikko Paatelainen

Inter: Patrick Bantamoi, Ville Nikkari, Diego Corpache, Jos Hooiveld, Sami Sanevuori, Mika Ojala, Dominic Chatto, Mika Mäkitalo, Ats Purje (90. Teemu Turunen), Severi Paajanen (81. Joni Aho), Timo Furuholm