Huippunopea Tommi Siekkinen hakee peliaikaa AC Oulun edustusmiehistöstä
25.5.2007 9:08:00

Siekkinen iloitsi liigadebyytistä

AC Oulun hyökkääjä Tommi Siekkinen pelasi keskiviikkona ensimmäisen liigaottelunsa, kun oululaiset kohtasivat kotikentällään TPS:n.

Keväällä 18 vuotta täyttänyt Siekkinen tuli ottelussa kentälle 67. minuutilla, kun AC Oulu haki lisää hyökkäysvoimaa ja yritti vielä nousta taistelemaan pisteistä. TPS kuitenkin korjasi potin 3-1-voitollaan.
- Oli hieno kokemus päästä kentälle, kun oli paljon katsojia ja hieno fiilis. Se oli taas yksi askel eteenpäin urallani, Siekkinen iloitsi tappiosta huolimatta.
- Kentällä ei tullut suurempia yllätyksiä, mutta ehkä vastustajan puolustajat pelasivat sellaista pikkusikaa ja selästä pelaamista aina, kun tuomari ei nähnyt. Se varmaan kuuluu liigaan, sellaista ei alemmissa sarjoissa niin paljon ole.

Myös AC Oulun päävalmentaja Harri Kampman oli tyytyväinen nuorukaisen ensimmäiseen liigapeliin.
- Saimme Siekkiselle tulikasteen. Kiva nähdä nuori poika, joka tulee hyvällä itseluottamuksella ja asenteella, eikä yhtään ihmettele, ketä on vastassa, Kampman kehui.

Siekkinen on pelannut tällä kaudella pääosin farmijoukkue OLS:n riveissä, jossa Kakkosen pelejä on tilillä kolme. Omat esitykset eivät kuitenkaan pelimiestä vielä tyydytä.
- En ole kyllä aivan tyytyväinen peliini. Jalat ovat olleet aika tukossa, siellä on ollut pientä vaivaa koko kevään puujalasta nilkkavaivoihin. Vammat ovat vähän häirinneet tätä kevättä koko ajan, mutta eiköhän ne aukea, kun pääsee kunnolla pelaamaan, Siekkinen totesi.

Tämän kauden tavoitteita miettiessä Siekkinen ei vielä turhia hötkyile.
- Pääasiassa varmasti OLS:n kautta tulee peliaikaa, mutta tietysti tavoitteena on olla mahdollisimman paljon AC Oulun mukana. Olen aina valmis jos käsky käy.

Monipuolisena urheilijana tunnettu lahjakkuus panostaa nyt täysillä jalkapalloon, vaikka hän on aikoinaan edustanut pikajuoksussa Suomea maajoukkuetasolla. Parhaimmillaan satanen on taittunut ajassa 10,92. Futiksessakin hän on noussut tällä kaudella 18-vuotiaiden maajoukkueeseen.
- Futis on nyt selkeä ykkönen ja siihen satsataan täysillä. Yleisurheilua en ole enää sen kummemmin joutanut harjoittelemaan, mutta vähän kuitenkin sen verran, että juoksutekniikka säilyy, Siekkinen vahvisti.

Myös kouluasiat ovat vielä nuorukaiselle yksi elämän tärkeistä asioista.
- Kastellin urheilulukiossa loppuu nyt ensi viikolla toinen vuosi. Kahden vuoden päästä olisi sitten tarkoitus saada lakki päähän.

 


  • Yhteistyössä: