Miguli juhli Keken kanssa mestaruutta kahdesti.
24.10.2006 8:51:00

Kottila: Keke osaa virittää

HJK:n edellinen Suomen mestaruus on kaudelta 2003, jolloin Klubi juhli FC Hakan nenän edestä vietyä mestaruutta. Haka oli etenemässä kohti titteliä, kunnes alkoi menettää jatkuvasti pisteitä.

HJK on tällä kaudella pelannut vahvasti, mitä pitemmälle kausi on edennyt. Klubia pidetään yleisesti Suomen kovakuntoisimpana joukkueena tällä hetkellä. Edellisen mestaruuden aikoihin tilanne oli samankaltainen, sillä HJK voitti kymmenestä viimeisestä pelistään kahdeksan ja pelasi kaksi tasan. Se riitti lopulta mestaruuteen jo ennen päätöskierrosta, sillä Haka voitti ainoastaan yhden viidestä viimeisestä pelistään. Kotka kaatui viimeisellä kierroksella mestaruuden jo ratkettua.
– Voitimme loppukaudesta 2003 paljon pelejä ja Haka sössi omansa. Meillä oli vahva syksy, 11 maalia kaudella viimeistellyt Mika Kottila muistelee.

Suurimman kunnian hyvän loppukauden menestyksestä ”Miguli” vierittää valmentaja Keith Armstrongin harteille. ”Keke” sanoi jo kesällä, että mestaruuden voittaa joukkue, joka saa loppukauden aikana hyvän vireen päälle. Kottilan mukaan Keke on erinomainen juuri vireen hakemisessa.
– Keke osaa luotsata jätkät näihin viimeisiin peleihin todella hyvin. Neljän tai viiden viimeisen kierroksen aikana ei ole enää mitään tehtävissä, syksyllä ei enää haeta kuntohuippua, ex-maalitykki kärjistää.

– Febi (Timo Marjamaa) sanoi ennen Honka-peliä, että tässä vaiheessa kautta mennään tahdolla ja se pitää paikkansa.

Kottilaa ei nähdä sunnuntaina Finnair Stadiumilla, sillä mies on Lahdessa seuraamassa luonnollisesti oman joukkueensa kauden päätösottelua FC KooTeePeeta vastaan.

 


  • Yhteistyössä: