Atik laittoi HJK-muistonsa kansien väliin.
3.8.2006 14:00:00

Atik tyytyväinen liigan kehitykseen

Jalkapallolegenda Atik Ismail on iloinen siitä, että Veikkausliigapelien lehtereillä on näkynyt yhä enemmän väkeä ja uusia mielenkiintoisia persoonia on tullut värittämään kotoista jalkapalloliigaa.

- Tämän päivän Veikkausliigassa kaksi asiaa on ilahduttanut. Se on tosi upeeta, että Veikkausliigassa porukkaa pyörii paljon katsomoissa. Itse muistan, kun vuonna 1965 kahdeksanvuotiaana oli todella hienoa tulla Olympiastadionin aurinkokatsomoon faijan liksapäivänä. Se fiilari oli upea. Silloin peleissä oli aina 8000-17 000 katsojaa peleissä, Atik muistelee HJK:n kotisivuilla.

- Toinen seikka mikä on ilahduttanut on se, että joitakin persoonia on tullut upeasti esiin. Naapuriseurasta esimerkiksi Hurmaaja-Hermanni. Kaveri, joka tekee pelissä neljä maalia ja sanoo, että seisoo vain paikallaan, osoittaa suurta pelimiestä. Niin minäkin oman uran aikana seisoin aika paljon paikallaan, mutta Peltoniemet ja kumppanit löysivät minut hyvin sieltä maalin edestä, kiitos siitä heille, Atik sanoo.

Atik tuntee myötätuntoa Kuopion suuntaan, jossa hän oli mukana valmennushommissa 90-luvun puolivälissä.
- Kyllä Kuopion tilanne harmittaa, siellä elää vielä voimakas futiskulttuuri. Toivotaan heille parasta!

HJK:n maalitykki seuraa mielenkiinnolla illan ottelua HJK-FC Inter. HJK:n ohella myös Inter herättää Atikissa tunteita.
- Interistä yksi mies on yli muiden: Samuli Lindelöf. Hänellä on rinnassa Interin logo tatuoituna ja se kertoo paljon. Muistan, kun 1995-96 kausina olin apuvalmentajana KuPS:ssa ja Inter nousi silloin juuri liigaan ykkösestä, kun me olimme vaarassa pudota kakkoseen. Interistä Kari Virtanen on minulle myös rakas ihminen, sillä hän pelasi kanssani maajoukkueessa monia matseja, Atik muistelee.

HJK ja Inter kohtaavat Finnair Stadiumilla tänään klo 18.30.

 


  • Yhteistyössä: