Miikka Oinonen ratkaisi Liigacupin voiton Kuopioon
19.10.2008 11:57:00

KuPS vei Liigacupin Oinosen maaleilla

Mikka Oinosen avausjakson kaksi osumaa riittivät tuomaan KuPSille seuran historian ensimmäisen Liigacupin mestaruuden. Kuopiolaiset kaatoivat vauhdikkaassa finaalissa Finnair Stadiumilla FC KooTeePeen lukemin 2-1 (2-1).

Kotkalaisjoukkue aloitti ottelun väkevämmin ja vyörytti ensimmäiset viitisen hyökkäyksiä päin KuPS-maalia. Vähitellen kuopiolaisetkin saivat jalkansa liikkeelle ja peli tasoittui. Hiljakseen ote siirtyi keltapaidoille ja KooTeePee oli puolestaan hätää kärsimässä. Ensin tilaisuutensa sai Tamas Gruborovics, jonka pusku 20. minuutilla osui maalipuihin. Yhdeksän minuuttia myöhemmin KuPS-painostus tuotti jo tulosta. Pyry Kärkkäinen antoi rankkarialueelle nappikeskityksen, jonka Miikka Oinonen otti hallitusti rinnalla alas ja laukoi varmasti ohi Janne Henrikssonin.

Pelin avausosuman jälkeen KooTeePee taas pikku hiljaa piristyi ja nousi tasoihin. Ottelu oli edennyt 37. minuutille, kun Jukka Vannisen pystysyöttö löysi Niko Ikävalkon aivan vapaana maalin edustalta. Ensimmäisen yrityksen Patrick Bantamoi vielä torjui mutta ei voinut toiselle enää mitään.

Ennen taukoa nähtiin vielä yksi osuma, joka jäi myös voittomaaliksi. Janne Mahlakaarto antoi pitkän keskityksen takatolpalle ja paikalla oli jälleen Oinonen, joka puski pallon vastustamattomasti sisään. Kaikkiaan ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vauhdikasta ja iloista peliä, jossa kummankin joukkueen hyökkäyspää toimi puolustusta paremmin.

Pelin tempo säilyi hyvänä myös tauon jälkeen. Oinonen oli viimeistellä hattutempun kulman jälkitilanteesta 58. minuutin kohdalla, mutta Teemu Turunen putsasi puskun aivan maaliviivalta. KooTeePee puolestaan oli lähellä 64. minuutilla, kun Ilja Venäläinen pääsi yrittämään läheltä saksipotkua. Bantamoi kuitenkin ehätti torjumaan. Heti perään kotkalaiset olivat onnistua kulmapotkusta, jota olivat jatkamassa Ikävalko ja Tuomo Turunen, mutta pallo lipui hiuksenhienosti takatolpan ohi.

Oinonen sai toisen mahdollisuuden hattutemppuun 82. minuutilla, mutta Henriksson torjui puskun ilmiömäisesti yhdellä kädellä. Viisi minuuttia myöhemmin kotkalaisilla oli vuorostaan tuhannen taalan tasoituspaikka. Anssi Viren keskitti, mutta Ikävalko jatkoi pallon niukasti maalin ohi. Lisäajalla Medo pääsi vielä laukomaan vapaasti, mutta Henriksson torjui. Aivan viime sekunneilla vaihtomies Seth Ablade yritti vielä kaunistella KuPSin voittolukemia, mutta laukaus painui tolppaa hipoen ohi maalin. Pian tämän jälkeen erotuomari Heikki Pajunen vihelsi ottelun päättyneeksi ja kuopiolaisten ansaittu voitonjuhla sai alkaa. Palkinnoksi KuPS kuittasi 20 000 euroa ja Sami Hyypiä Trophy -kiertopalkinnon.

Paikan päälle saapuneiden 2305 katsojan joukossa oli melko tasaisesti kummankin joukkueen kannattajia, joista kuopiolaisen Banzai-ryhmän kotimatka taittui tällä kertaa iloisemmissa merkeissä.

 


  • Yhteistyössä: