23.1.2015 21.58.00

Ilves haki KuPSilta Liigacupin avauspisteet

Ilves avasi kautensa räväkästi 2-1-voitolla Liigacupin lohko B:n avausottelussa KuPSin vieraana.

Hyökkääjäkokelas Chiedozie Ugwunna laukoi tamperelaiset johtoon jo toisella peliminuutilla ottelun ensimmäisestä varsinaisesta tilanteesta. Ugwunna esitti Kuopiossa erinomaisia otteita saaden muutamia kovanlaisia kolhujakin. Johtomaali tuli tarkalla laukauksella KuPS-maalin alanurkkaan ohi maalivahti Tomi Maanojan.

KuPS tuli tasoihin 10 peliminuutin kohdalla: Patrick Poutiainen keskitti kulmapotkun josta Charles Trafford viimeisteli 1-1. Ensi jakso jatkui melko tasaisena kummankin joukkueen hallitessa peliä jonkin aikaa. 1-1-lukemissa mentiin tauolle.

Ugwunna iski uudestaan heti toisen jakson alussa: terävä ja tarkka laukaus upposi jälleen taka-alanurkkaan ja Ilves siirtyi johtoon 1-2 (49min). Kuopiolaisten tasoitus oli lähellä, kun Poutiaisen napakka vapaapotku pamahti Ilves-maalin tolppaan (51min).

Kuopiolaiset hallitsivat pelitapahtumia toisella jaksolla vahvan pallonhallintansa turvin. Ratkaisupaikoissa ei kuitenkaan löytynyt riittävästi ruutia. Poutiaisen terävä tykitys meni täpärästi kulmapotkuksi (63min) ja kärkipelaaja Francis Chibuikella oli toisella jaksolla useita oivallisia tilaisuuksia onnistua maalinteossa. Osumia ei kuitenkaan enää saatu ja Ilves pääsi juhlimaan hienoa voittoa.