HJK:sta siirtynyt Parikka maalasi kahdesti
11.2.2012 22.48.00

VPS kaatoi JJK:n

JJK ”isännöi” VPS:a Seinäjoella KOMIA-turnauksen yhteydessä pelatussa ottelussa. Vaasalaiset olivat maalirikkaan ottelun päätteeksi parempia 4-2 (1-1)-lukemin.

JJK siirtyi ottelussa nopeasti johtoon Vepsun hölmöilyn seurauksena. Riku Heini menetti pallon vaarallisesti oman puolustuslinjan edessä, ja Jani Virtanen lähetti pystysyötön kohti VPS-maalia. Mikko Manninen viimeisteli kylmästi takatolpan kautta sisään Palloseuran pelaajien viittoessa turhaan paitsiota.

13. minuutilla kotijoukkue sai rakenneltua uuden vaarallisen tilanteen Vepsun rangaistusalueelle, mutta maalivahti Juuso Kevari syöksyi hyvin vastaan ja sai taisteltua pallon itselleen JJK-pelaajan jaloista.

22. minuutilla Kevari torjui laukaisuyrityksen vaarallisesti maalin eteen, mutta Jyrki Saranpää ehti siivoamaan pallon sivurajan ulkopuolelle.

Kaksi minuuttia myöhemmin VPS sai ensimmäisen paikkansa. Heini antoi kulman vasemmalta ja Cheyne Fowler puski komeasti kohti yläkulmaa, mutta JJK:n maalivahti Ville Viljala venyi komeaan pelastukseen.

25. minuutilla testimies Konsta Rasimus tönittiin nurin kun hän oli tavoittelemassa oikealta tullutta keskityspalloa, mutta rangaistuspotkua tilanteesta ei Vepsulle suotu.

Neljä minuuttia myöhemmin VPS riisti pallon keskialueella. Rasimus ja Jarno Parikka juonivat Jesper Engströmille tilaa edetä vasemmalla laidalla, mutta Jepen laukaus boksin rajan tuntumasta karkasi taivaisiin.

Reilun parinkymmenen minuutin jälkeen Vepsulla oli pelissä hyvä jakso, mutta tulosta se ei tuonut. 40. minuutilla JJK oli lähellä kasvattaa johtoaan, kun Antto Hilska tarjoili pallon maalin eteen, mutta ohjaus kimmahti Kevarin vartioiman maalin ylärimasta takaisin peliin.

Paria minuuttia myöhemmin Heini antoi hyvännäköisen vapaapotkun JJK:n rangaistusalueelle, mutta VPS-pelaajan pusku suuntautui takakulmasta ohi.

Puoliajan viimeisellä minuutilla VPS sai rangaistuspotkun. Heini paikkasi alun mokansa komeasti riistämällä pallon itselleen ja kuljettamalla boksiin. Lahtelainen sai kovan tällin jaloilleen, ja Parikka asettui ampumaan täysin ansaittua pilkkua. Pomminvarma sijoitus alakulmaan tasoitti pelin juuri ennen taukovihellystä.

55. minuutilla JJK sai vapaapotkun noin 20 metristä. Virtanen asettui ampumaan sitä, mutta nosti pallon yli VPS-maalin.

66. minuutilla pallo vietiin uudelleen pilkulle, tällä kertaa Rasimukseen kohdistuneen rikkeen vuoksi. Parikka asettui pallon taakse uudelleen, ja viimeisteli yhtä jäätävällä varmuudella kuin ensimmäiselläkin kerralla.

Vain paria minuuttia myöhemmin VPS jo kasvatti johtoaan. JJK:n testimies Janne Turpeenniemi lahjoitti pallon vajaata minuuttia aikaisemmin vaihdosta kentälle tulleelle Kim Bölingille, joka iski lukemat 1-3:een.

78. minuutilla Böling syötti päätyrajalta Engströmille, jonka pitkä syöttö keskelle löysi Fowlerin. Keskikenttämies pommitti voimalla 19 metristä, mutta pari metriä maalin yli.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua JJK:n Antto Tapaninen turhautui ja taklasi Engströmiä sen verran kovaa, ettei suora punainenkaan olisi ollut hirvittävä vääryys. Vöyriläinen joutui tällin seurauksena tulemaan vaihtoon, ja Mustafa Maki kirmasi tilalle.

Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua VPS-puolustus uinahti totaalisesti, ja Antto Hilska pääsi liruttamaan tilanteeksi 2-3.

88. minuutilla pallo jäi pyörimään VPS:n hyökkäyspäähän kulmapotkun jälkeen. O'Brian Woodbine sivalsi vasemmalta keskityksen. Ylös jäänyt toppari Augustine Jibrin sai pallon haltuunsa takatolpalla, siirsi pelivälinettä vähän eteenpäin ja sijoitti pallon huolellisesti ohi Viljalan. Vepsu johti jälleen kahdella maalilla tyylikkään viimeistelyn seurauksena.

Yliajalla JJK:n Mannisen pitkä juoksu Vepsun boksiin palkittiin rangaistuspotkulla. Gruborovics asettui antamaan pilkkua, mutta Kevari venyi loistavaan torjuntaan. Kevarin pelastaman rankkarin jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi, joten VPS vei vauhdikkaan ottelun nimiinsä lukemin 2-4.

JJK-VPS 4-2 (1-1)

1-0 5 min Mikko Manninen
1-1 45 min Jarno Parikka rp.
2-1 66 min Parikka rp
3-1 69 min Kim Böling
3-2 84 min Antto Hilska
4-2 87 min Augustine Jibrin