TPS pääsi juhlimaan Liigacupin toista voittoaan.
10.2.2012 19:15:00

TPS niukkaan voittoon Hakasta

TPS nosti pistetilinsä Liigacupissa kuuteen kukistamalla perjantaina Hakan niukasti luvuin 1-0 (1-0).

Turun Palloseuralla on nyt koossa kolmesta ottelusta kuusi pistettä. TPS:n voittomaalista vastasi sama mies kuin edellisessä voitto-ottelussa FC Interiä vastaan, eli PK-35:stä täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt hyökkääjä Aleksi Ristola.

TPS oli alusta alkaen se hallitsevampi osapuoli, mutta varsinkin puolustuspeli toimi moitteettomasti. Vaikka Haka oli terhakkaalla asenteella liikkeellä, jäi se käytännössä ilman maalipaikkoja.

TPS:n 35. minuutilla syntynyt voittomaali oli komean hyökkäyssommitelman tulos. Toppari Jani Tanska nosti pallon oikeaan laitaan ja Dennis Okaru otti pelivälineen tyylikkäästi rinnalla alas.

Nigerialaislaituri ei jäänyt aikailemaan, vaan pisti pallon välittömästi luukulle, jonne Ristola juoksi ja ohjasi pallon varmasti ohi Haka-vahti Ville Kauppisen. Hieman huonommassa paikassa ollut Mika Ääritalo näytti pelisilmänsä ja antoi pallon mennä ohitseen Ristolalle.

TPS:n urakka helpottui 58. minuutin kohdalla, kun Hakan Juha Pirinen sai toisen lapun ja lensi ulos. Haka teki muutaman vaihdon ja yritti päästä pelin mukaan, mutta mitään vaarallisempa ei tapahtunut. Pois lukien aivan lopun vapaapotku aivan rankkarialueen rajalta.

 


  • Yhteistyössä: