Juha Pirinen ampui Hakalle voiton.
6.2.2012 22:05:00

Haka voittoon IFK Mariehamnista

Valkeakosken Haka avasi Liigacupinsa voitolla, kun se kaatoi vieraskentällä IFK Mariehamnin 1-0 (1-0).

Haka aloitti ottelun kovalla tempolla, mutta ei pystynyt luomaan todella vaarallisia maalipaikkoja. 15 minuutin pelin jälkeen tempo hiukan rauhoittui ja samalla IFK pääsi peliin paremmin mukaan. Kotijoukkue hankki useamman kulmapotkun ja 19. minuutilla kotijohto oli lähellä, mutta Aleksei Kangaskolkan pusku suuntautui niukasti ohi maalin.

28. minuutilla Kangaskolkka oli jälleen maalipaikassa päästyään kiinni Ermin Gadzon laukauksen paluupalloon, mutta Ville Kauppinen Haka-maalilla sai sormenpäänsä väliin Kangaskolkan yritykseen.

Haka meni 1-0-johtoon Topi Järven ja Marcus Olofssonin juoksukilpailun jälkeen, kun Haka pääsi hyökkäämään miehissä. IFK-vahti Joel Samakén edessä oli melkoisesti ruuhkaa, mutta lopulta Juha Pirinen pääsi palloon ja siirsi pelivälineen yli maalilinjan. Pian tämän jälkeen pallo pomppi Hakan maaliviivalla IFK:n kulman jälkeen, mutta Hakan puolustus kesti kuin muuri.

Toinen puoliaika alkoi kuten ensimmäinen päättyi, kunnes Haka pääsi jälleen painostamaan. IFK:lla oli kuitenkin paikka tasoitukseen, kun Amos Ekhalie vapautti Kangaskolkan, jonka maalivahti Kauppinen joutui kaatamaan rangaistuspotkun arvoisesti. Kangaskolkka itse asettui pallon taakse ja laukoi kovaa vasemmalle, mutta Kauppinen torjui. IFK jatkoi tämän jälkeen painostustaan, kunnes peli jälleen tasaantui.

Ensi kertaa IFK-paidassa esiintynyt Jeremiah Heen tuli vaihdosta kentälle ja oli hyvin esillä syötettyään Wilhelm Ingvesin vauhtiin, mutta Kauppinen oli jälleen hereillä ja siivosi pallon ennen kuin Ingves siihen ehti. Viimeinen puolituntinen oli kaikkineen hyvin tasainen ja lisämaalit roikkuivat ilmassa.

82. minuutilla Johannes Nordström antoi pitkän syötön oikeaan laitaan Allan Olesenille, joka keskitti maalille rynnänneelle Ingvesille, mutta maalia ei tästäkään syntynyt. Vielä lopussa Haka-puolustus pelasti Mattias Wiklöfin puskun maalilinjalta ja Kangaskolkka pääsi laukomaan kerran tulisesti, mutta lisämaaleja ei nähty ja Haka vei pisteet lukemin 1-0.

 


  • Yhteistyössä: