Jaro vei kauden ensimmäisen Pohjanmaan derbyn.
28.1.2012 20:54:00

Jaro kaatoi VPS:n

FF Jaro nappasi lauantaina Pohjanmaan derbyssa Liigacupin avauspisteet kukistamalla VPS:n niukasti 1-0 (1-0).

Jaro aloitti ottelun vieraita huomattavasti pirteämmin. Ensimmäisen kympin sisään kotijoukkue järjesteli useamman maalipaikan, mutta palloa ei maaliin saatu.

Ottelua oli pelattu kymmenen minuuttia, kun Jaro siirtyi hyvin ansaittuun johtoon. Jussi Aalto katkaisi VPS-pelaajan syötön keskialueella ja siirsi pallon keskelle Papa Niangille, joka ampui pallon hallitusti vasempaan kulmaan paristakympistä ohi hölmistyneen Thompsonin.

Jaro jatkui painostustaan, mutta maalit jäivät tekemättä hyvistä paikoista huolimatta. Aalto ja Tahvanainen pääsivät kokeilemaan maalintekotaitojaan, mutta Thompson hoiti tilanteet.

VPS:n paikat tulivat kaukolaukauksista. Seitsemäntoista minuuttia oli pelattu, kun Riku Heini kokeili tulisella laukauksella kaukaa. Hetkeä myöhemmin samaa kokeili Mustafa Maki, mutta Jesse Öst ei ollut yllätettävissä. Näin puoliajalle mentiin Jaron 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempi. Maalipaikat olivat molemmilla harvassa ja peli aaltoili päästä päähän. Ottelun viimeisellä neljänneksellä alkoi kuitenkin tapahtua. Molemmat saivat paikkansa maaleihin, mutta taito ja onni eivät olleet kohdallaan. Jarosta paikkansa tuhlasivat Niang, Aho ja Kula.

Vartti oli jäljellä kun VPS sai paikkansa tasoitukseen. Oikealta annettu kulmapotku löysi keskeltä täysin vapaana olleen Jyrki Saranpään, mutta toppari ei osunut päällään palloon. Takatolpalla oli odottamassa O'Brian Woodbine, mutta miehen kurotus ei riittänyt.

Aivan ottelun lopussa VPS sai vielä viimeiset paikat tasoitukseen. Jarno Parikka sai pallon oikealle boksin sisällä, mutta maaliin toiselle puoliajalle astellut Artur Kotenko pelasti aivan etualakulmasta. Tilanteesta seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta Maki pääsi pommittamaan ja vaikka pallo osui matkalla pelaajiin, niin Kotenko vangitsi pallon varmasti.

 


  • Yhteistyössä: