Pänä on löytänyt tehovireen.
19.7.2010 18:56:00

Interin Henri Lehtosesta Veikkausliigan kesäkuun pelaaja

Veikkausliiga on valinnut kesäkuun kuukauden pelaajaksi FC Interin kapteeni Henri Lehtosen. Lehtonen oli vahvassa roolissa, kun Inter käänsi kurssinsa täysin kesän alkajaisiksi nappaamalla kesäkuun neljästä ottelustaan kymmenen pistettä.

Interin nousu alkoi kesäkuun ensimmäisestä ottelusta, jossa JJK kaatui Lehtosen kahden osuman siivittämänä komeasti 3-0.
- Nousu lähti JJK-vieraspelistä. Pudotimme karvausta siinä ottelussa ja tiivistimme puolustusta, sillä aiemmin vastustaja oli päässyt turhan helposti rokottamaan, Lehtonen pohtii.
- Viimeisellä hyökkäyskolmanneksella ratkaisumme olivat olleet heikkoja ja sitten meille oli sattunut pari virhettä mistä vastustajat rankaisivat hyvällä prosentilla. Nyt kaikki kuitenkin näyttää taas paremmalta.

Lehtonen pamautti myös seuraavassa ottelussa ratkaisumaalin, kun Inter otti lukemin 1-0 kotivoiton VPS:sta – kauden ensimmäisensä kotikentällä. Vahvan kesäkuunsa Inter-kippari täydensi viimeistelemällä 3-1-loppunumerot keskiviikkona Hakan verkkoon. Viime kausina laitapuolustajana näkemään totuttu Lehtonen on viilettänyt tällä kaudella hiukan ylempänä kenttäryhmityksessä.
- On ollut todella mukava pelata taas laitahyökkääjänä. Siinä tulee ihan nuoruusvuodet mieleen ja se on samalla tuonut ihan uutta intoa ja motivaatiota. Onnistumisia on tullut ja sitä kautta myös itseluottamus on noussut kuten koko joukkueella, ”Pänä” iloitsee.
- Eivät tehot sinänsä ole yllätys, sillä olen yleensä ihan hyvällä prosentilla pistänyt palloa maaliin paikan tultua. Nyt meillä on hyökkäyspeli alkanut kulkea entistä paremmin ja sitä kautta myös paikkoja tulee enemmän.

Dragtsma luotsaa kesäkuun joukkuetta

Inter ja sarjakärki HJK olivat selkeästi kesäkuun vahvimmat joukkueet ja tämä näkyy myös kuukauden joukkueessa. Interistä joukkueeseen nimettiin Lehtosen ohella laitapuolustaja Joni Aho sekä kärkimies Kennedy Nwankanga. HJK sai niin ikään kolme pelaajaa joukkueeseen; maalia vartioi Ville Wallén, topparina luutii Juhani Ojala ja keskikentän laidalla juonii Dawda Bah.

Kesäkuun joukkueen valmentajaksi nimettiin Interin peliin uuden vireen taikonut Job Dragtsma.
- On aina kiva saada tällainen huomionosoitus. Meillä on kuitenkin vielä parannettavaa, mutta peli peliltä menemme oikeaan suuntaan, hollantilainen sanoo.
- Olemme hiljalleen löytäneet oikeat palaset oikeille kohdille erityisesti puolustuksessa ja pelaajat ovat nyt tottuneempia pelaamaan keskenään. Meillä on edelleen vara parantaa ja toivottavasti pystymme tekemään sen.

Kesäkuun joukkueeseen nimettiin lisäksi AC Oulun kaksikko Niko Kukka ja Mika Nurmela sekä KuPSista niin ikään kaksi pelaajaa: Pietari Holopainen puolustukseen ja hattutempun Tampere Unitedia vastaan iskenyt Raphael Udah keskikentälle. Kuukauden joukkueen täydentää vahvaa kautta pelaava Hakan Antti Hynynen.

Veikkausliigan kesäkuun joukkue:

Mv: Ville Wallen (HJK)
P: Joni Aho (Inter) – Pietari Holopainen (KuPS) – Juhani Ojala (HJK) – Niko Kukka (AC Oulu)
Kk: Dawda Bah (HJK) – Raphael Udah (KuPS) – Mika Nurmela (AC Oulu) – Henri Lehtonen (Inter)
H: Antti Hynynen (Haka) – Kennedy Nwankanga (Inter)

Kuukauden pelaaja: Henri Lehtonen (Inter)
Kuukauden valmentaja: Job Dragtsma (Inter)

 


  • Yhteistyössä: