Miikka Ilo on esiintynyt vahvasti laiturin tontilla.
16.6.2010 7.34.00

KuPSin Miikka Ilo toukokuun pelaaja

Veikkausliiga on nimennyt Kuopion Palloseuran Miikka Ilon Kuukauden pelaajaksi. Mainion toukokuun pelanneen KuPS:n ehdottomia tukipylväitä on ollut laiturin tontille hienosti kotiutunut Ilo, joka saalisti lisäksi toukokuussa teholukemat 2+4.

Urallaan myös kärkimiehenä ja topparina pelannut Ilo on viihtynyt laidalla.

- Nyt kun pelit ovat sujuneet hyvin, niin totta kai se tuntuu mieluiselta paikalta. Se on meillä aika raaka pelipaikka, kun siinä joutuu painamaan ylös ja alas jatkuvasti – vähän sellainen laitakoiran paikka. Mutta ei siinä mitään, kun mies on hyvässä kunnossa, joten kiva siellä on juosta, Ilo toteaa.

Valinnan kuukauden pelaajaksi 28-vuotias Ilo ottaa vastaan tyytyväisyydellä.

- Olihan tämä kaikin puolin mukava yllätys. Ei tässä näitä valintoja ole aikaisemmin hirveästi tullut.

- Sarjataulukkoa kun katsoo, niin hyvin olemme pelanneet koko joukkueena. Sieltä se kaikki lähtee. Oma peli on sujunut hyvin ja jostain syystä kaikki on nyt osunut kohdilleen. Tuntuu siltä, että tällä hetkellä kaikki onnistuu ja se on tietenkin hyvä tunne.

KuPSilla ja TamUlla vahva edustus

Kuukauden pelaaja Miikka Ilon ohella KuPS:sta toukokuun joukkueeseen nimettiin puolustaja Atte Hoivala ja lisäksi KuPS-luotsi Esa Pekonen nimettiin toukokuun valmentajaksi. Kolme edustajaa joukkueeseen sai myös vaikean alun jälkeen vahvasti noussut Tampere United. Vili Savolainen, Dema ja Juha Pirinen edustavat tamperelaisjoukkuetta.

Toukokuun joukkueen maalia vartioi vain yhden pallon toukokuun viidessä ottelussa taakseen päästänyt Hongan Tuomas Peltonen. Espoolaisista myös Jaakko Lepola nousi toukokuun joukkueeseen keskikentälle. Kaksi pelaajaa joukkueeseen sai myös HJK; keskikentällä peliä pyörittää Medo ja kärjessä viilettää maalintekijätilaston ylivoimainen ykkönen Juho Mäkelä, joka toukokuussa heilutti vastustajan maaliverkkoa kuudesti.

Toukokuun joukkueen puolustuslinjan täydentää A-maajoukkueeseenkin noussut Hakan Kalle Parviainen ja keskikentän oikeaa laitaa hallitsee puolestaan TPS:n Mikko Manninen.

Veikkausliigan toukokuun Kuukauden joukkue (4-5-1):

Maalivahti: Tuomas Peltonen (Honka)
Puolustus: Atte Hoivala (KuPS) - Vili Savolainen (TamU) - Kalle Parviainen (Haka) - Dema (TamU)
Keskikenttä: Mikko Manninen (TPS) - Medo (HJK) - Juha Pirinen (TamU)  - Jaakko Lepola (Honka) - Miikka Ilo (KuPS)
Hyökkäys: Juho Mäkelä (HJK)

Kuukauden pelaaja: Miikka Ilo (KuPS)
Kuukauden valmentaja: Esa Pekonen (KuPS)