Nikolai Alho iski vapaapotkumaalin.
28.8.2014 23.51.00

HJK Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen

HJK voitti itävaltalaisen Rapid Wienin Eurooppa liigan play off –vaiheessa yhteismaalein 5-4. Torstai-illan taisto Wienissä päättyi 3-3-tasapeliin.

Radip Wien tuli otteluun hurjalla tempolla. Ensimmäisellä minuutilla pallo kilahti tolppaan ja jo yhdeksännellä minuutilla taululla seison 1-0-lukemat. Louis Schaub vastasi ensimmäisen osuman lisäksi myös toisesta, jonka hän viimeisteli neljä minuuttia myöhemmin.

HJK iski kavennuksen ensimmäisestä kunnon paikasta. Robin Lod tarjoili kulman, johon päineen pääsi Teemu Tainio. Viimeistelytyön läheltä hoiti Macoumba Kandji.

Alun rynnistyksen jälkeen peli tasoittui, eikä ensimmäisellä 45-minuuttisella nähty enempää maaleja.

Toisen puoliajan alku oli jälleen kotijoukkueen. Klubi kuitenkin kesti tällä kertaa rynnistyksen. HJK sai tilaisuutensa Nikolai Alhon ristipallosta tunnin kohdalla, mutta Demba Savage ajautui liian pieneen kulmaan. 75. minuutilla vaihdosta loukkaantuneen Rasmus Schüllerin tilalle tullutta Erfan Zeneliä rikottiin 25 metrissä. Alho astui pallon taakse ja laukoi pallon oikeaan alakulmaan.

Näin HJK oli niskan päällä ja 2-2-lukemat viime viikkoisen 2-1-kotivoiton päälle olisivat jo riittäneet Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Savage oli kuitenkin erimieltä ja karkasi vielä kerran vartijaltaan. Tuloksena oli rangaistuspotku, jonka gambialainen itse tälläsi sitään.

Rapid kaunisteli illan lukemiksi vielä 3-3, mutta jatkoon meni helsinkiläisjoukkue yhteismaalein 5-4.