"Seba" Strandvall iski ottelun avausmaalin.
10.3.2014 9.51.00

VPS voitti kotonaan MYPA:n

VPS oli ilkeä isäntä MYPA:a vastaan Liigacupin puolivälierässä. Vaasalaiset voittivat Sebastian Strandvallin, Teemu Honkaniemen ja Jean Fridolin Nganbe Nganben maaleilla 3-0 (1-0).

Raita otti välittömästi pelin hallintaansa ja pystyi luomaan heti alkuminuuteista lähtien maalipaikkoja. Ensimmäinen maalipaikka Vepsulla oli jo kolmen minuutin jälkeen, kun Cornelius Stewart keskitti oikealta ja Sebastian Strandvall pääsi puskemaan. Jere Pyhäranta MYPAn maalilla kuitenkin ehti venyttämään kohti etuyläkulmaa suuntautuneeseen puskuun, ja MYPA selvisi toistaiseksi kulmapotkulla.

Kymmenen minuutin kohdalla Steven Morrissey oli päästä viemään Vepsun johtoon, mutta jamaikalaisen laukaus pienestä kulmasta suuntautui vain maalin sivuverkkoon. Morrissey oli ehtinyt jo tilanteessa ohittamaan Pyhärannan, mutta ajautui vauhdilla pieneen kulmaan.

MYPA pääsi hieman peliin mukaan vasta parinkymmenen minuutin jälkeen. VPS:n puolustus oli kuitenkin tänään tiivis, eikä Henri Sillanpää joutunut montaa torjuntaa tekemään.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. VPS saa vapaapotkun noin 25 metriä maalista MYPAn puolustajan käsivirheen jälkeen. Sebastian Strandvallin komeat maalit Liigacupissa saavat jatkoa, kun Seban laukaus ylitti muurin ja painuu etualakulmaan. Pyhäranta oli tilanteessa mukana, mutta Strandvallin laukaus pomppasi juuri ennen MYPAn maalivahtia ja meni Pyhärannan käsien välistä sisään.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen MYPA tuntui saavan juonesta kiinni. MYPA pyöritti pitkään VPS:n kenttäpuoliskolla peliä, mutta neljänkään perättäisen kulmapotkun jälkeen MYPA ei saanut kunnon maalitilannetta aikaan.

MYPA pääsi heti toisen puoliajan alkajaisiksi kokeilemaan Henri Sillanpäätä. Hyvä avaava syötti vapautti Pinhon karkumatkalle, mutta Sillanpään hyvä vastaantulo pelasti tilanteen. Sillanpää loukkasi hieman itseään tilanteessa, mutta Fennia Arenalle saapuneen yleisön onneksi Sillanpää pystyi pienten paikkailujen jälkeen jatkamaan peliä.

Ottelun yksi ratkaisuhetkistä nähtiin 53 peliminuutin jälkeen. Igor Jovanovic rikkoi kuudentoista rajan tuntumassa VPS:n pelaajaa ja nappaa erotuomarin pienen arpomisen jälkeen toisen keltaisen korttinsa. Näin MYPA joutui pelaamaan yli puoli tuntia yhden miehen vajaalla.

Lopullinen ratkaisu tuli vajaan 70 minuutin jälkeen. Nganbe Nganbe pääsi laukomaan vapaapotkun jälkitilanteesta. Pyhäranta teki huiman pelastuksen "Fridon" laukaukseen, mutta tänään topparina pelannut Teemu Honkaniemi oli paikalla ja vei paluupallosta VPS:n 2-0 johtoon.

Ja vain pari minuuttia myöhemmin tänään pirteästi pelannut Nganbe Nganbe sai palkinnon yritteliäisyydestään. Kula toimitti vapaapotkun maalille, Pyhäranta pelasi itsensä hieman ulos tilanteesta ja Nganbe Nganbe siirsi pallon tyhjään maaliin.

Maaleista huolimatta Jovanovicin ulosajo rikkoi hieman myös VPS:n peliä. MYPA saikin ottelun loppua kohti ajoittain hieman enemmän hallintaa, mutta se ei realisoitunut maalipaikkoina tiiviisti pelanneen VPS:n puolustuksen puristuksessa. Ottelun loppua kohden tempo tippui, kun ottelu oli jo käytännössä ratkennut. Aivan pelin viimeisellä minuuteilla MYPA sai vielä parhaan maalipaikkansa, kun Vepsun puolustus sähelsi pallon kanssa päästäen yksinäisen MYPAn prässääjän avopaikkaan. Laukaus viuhui kuitenkin selkeästi Sillanpään vartioiman maalin ohi.