Mikko Kavén voitti neljä Suomen mestaruutta.
13.11.2013 11:56:00

Legenda Kavén muistelee: ”Onneksi tajusi siirtyä hyökkääjäksi”

Mikko Kavén nimettiin Veikkausliigan Legendaksi maanantaina järjestetyssä Captain’s Ballissa. Kavén muistelee veikkausliiga.comin haastattelussa pelikavereitansa sekä maalivahdin uraansa vaikuttaneita henkilöitä.

Ari Hjelm valmensi Mikko Kavénia Tampere Unitedissa, johon maalivahti palasi Vålerenga-pestin jälkeen.

- Maalivahtivalmentaja Mika Malinen ja ”Zico” (Hjelm) kaivoivat minut aikanaan ylös kuopasta Norjan jälkeen ja ottivat mukaan Tampere Unitediin vuonna 2001. Zico antoi ison roolin jossa onnistuin. Siinä meni sitten yhdessä 10 vuotta, Kavén muistelee. Mies voitti kaikkiaan neljä Suomen mestaruutta, joista kolme Tampereella.

Ville Lehtinen hyökkäsi TamUssa Kavénin aikana. Kerran hän mm. tuuletti taputtelemalla vatsaansa häntä läskiksi haukkuneiden vieraskannattajien suuntaan.

- Ville oli hauska persoona joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Joskus piti hänelle ilmoittaa, ettei Lehtinen päätä joka asiasta. Väitän, että jos meillä olisi ollut Lehtisen tyyppinen hyökkääjä Ykkösessä päättyneellä kaudella, olisimme nousseet, Ilveksen valmennuksessa mukana oleva Legenda toteaa.

Antti Pohja on Kavénin tavoin kotoisin Lahdesta.

- Tapaamme vielä nykyäänkin ja soittelemme kitaraa silloin kuin ”Ato” tulee paikalle. Hän on kova laittamaan bändejä pystyyn. Aloitimme aikanaan Kuusysin samassa maalivahtikoulussa mutta onneksi Ato tajusi siirtyä hyökkääjäksi. Ei hänestä välttämättä maalivahdiksi olisi ollut.

TamUsta puhuttaessa on vaikea välttää puhumasta kannattajien suosikiksi nousseesta Sakari Saarisesta.

- Ikuinen taistelija. TamU-aikana hän oli kunnon taistelun ilmentymä. Jos joskus taidossa hävisimme, sen Saken ansiosta tahdossa voitimme. On mukava nähdä häntä vielä tänäkin päivänä Tampereella silloin tällöin.

Mikko Kavén nimettiin Veikkausliigan Legendaksi maanantaina Captain's Ball -gaalassa. Hänen lisäkseen Legendan nimityksen saivat Juuso Kangaskorpi ja Petri Jakonen.

 


  • Yhteistyössä: